Αλμυρή Πουτίγκα Ψωμιού με Σάλτσα Κίτρινης Πιπεριάς με Αμύγδαλο
Ένα απλό ψωμί του τόστ μετατρέπεται σε θεσπέσιο φουρνιστό κολατσιό ή γεύμα. Η κλασική πουτίγκα ψωμιού, είτε αλμυρή είτε γλυκιά, γίνεται πάντα με απλά υλικά. Εδώ όμως πρόσθεσα μια πολύ ιδιαίτερη σάλτσα, την σάλτσα κίτρινης πιπεριάς με αμύγδαλο που δημιουργήσαμε παρέα με την Simply Greek και την Amvrosia Gourmet για τον φιλανθρωπικό οργανισμό Μπορούμε. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο.
Πριν λίγο καιρό είχα τη χαρά να δουλέψω πάνω σε ένα πολύ συναρπαστικό πρότζεκτ με την εταιρία Simply Greek. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν με κίτρινη πιπεριά, να κυκλοφορήσει σε limited edition και τα έσοδα να στηρίξουν κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Βρήκα την ιδέα της Έλλης και του Μανόλη πραγματικά αξιόλογη, και με πολλή όρεξη και κέφι άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τις νόστιμες πιπεριές. Αφού έπεσαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις στο τραπέζι και ξεκινήσαμε τους πειραματισμούς, καταλήξαμε σε μια σάλτσα με αμύγδαλα και λίγο τζίντζερ. Θα σας πω κι ένα μυστικό. Εγώ τη λέω μαρμελάδα! Η αλήθεια είναι πως ισορροπεί μεταξύ των δυο, με μια γλυκάδα μαρμελάδας αλλά συγχρόνως μια ευδιάκριτη και υπέροχη γεύση πιπεριάς. Και επειδή παίρνει θέση σε πολλούς αλμυρούς συνδυασμούς, τελικά η περιγραφή «σάλτσα» είναι πιο σωστή. Αν μου ξεφύγει πουθενά και την πω μαρμελάδα όμως ξέρετε για τι μιλάω!
Ο φιλανθρωπικός οργανισμός στον οποίο θα διατεθούν τα έσοδα της Simply Greek για τη σάλτσα είναι ο «Μπορούμε», μια μη κερδοσκοπική εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
Η πουτίγκα λοιπόν γίνεται υπέροχη, με διακριτική γεύση πιπεριάς από τη σάλτσα, με αφράτα, κρεμώδη αλλά και τραγανά τυρένια σημεία, και λίγο πικάντικες νότες εκεί που πέφτει το πιπεράκι. Από την άλλη, η Simply Greek μας προτείνει μέσω του facebook τη χρήση της σάλτσας σε stir fry. Εμπνευσμένο! Επίσης είναι πολύ νόστιμη σε κρακεράκια με τυρί, σε σάντουιτς ή σε πιατέλα με αλλαντικά, σε μαρινάδες, σε γλάσο για κοτόπουλο ή σολομό και άλλα πολλά. Ψάξτε λοιπόν για τη σάλτσα κίτρινης πιπεριάς με αμύγδαλο σε παντοπωλεία, ντελικατέσεν και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων. Εκτός από ένα νόστιμο φαγητό θα έχετε κάνει και μια καλή πράξη!
Θα τη βρω οπωσδήποτε αυτή τη σάλτσα Ελένη.
Θέλω πάρα πολύ να τη δοκιμάσω γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι θα είναι εξαιρετική.
Και μου αρέσει πάρα πολύ η πρότασή σου. Απίστευτα δελεαστικό πιάτο!
Ερμιόνη μου πληροφορήθηκα πως η σάλτσα θα είναι διαθέσιμη το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, σε μια εκδήλωση του Wise Greece. Θα υπάρχουν μικροί παραγωγοί με διάφορα προϊόντα και τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό! Δεν ξέρω αν σε βολεύει… Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
…Ελενη, καταπληκτικα νοστιμο φαινεται. Τί θα ελεγες ομως για συνδυασμο cheddar / κεφαλογραβιερα ?
Ω ναι! Δεν το συζητώ, σούπερ θα είναι… Ευχαριστώ!