Κράμπλ Ροδάκινου με Βρώμη και Αμύγδαλο
Ένα εύκολο γλυκάκι με τα τελευταία ροδάκινα του καλοκαιριού. Στην τραγανή επικάλυψη προσθέτουμε βρώμη και αμύγδαλα, και έτσι πολύ ωραία δικαιολογούμε την κατανάλωση του κράμπλ για πρωινό.
Πετάχτηκα στο σουπερμάρκετ λοιπόν προχθές και είδα ροδάκινα. «Λες;» είπα στον εαυτό μου. Χθες είχε λαϊκή και είδα πάλι ροδάκινα. Οκ, το ποστάρω και ας με κυνηγήσετε. Στην προηγούμενη ανάρτηση σας εξήγησα πως μου ξεφεύγει το όλο θέμα «εποχιακά προϊόντα». (άσχετο: το σωστό τελικά είναι εποχιακά ή εποχικά; Δεν είμαι σίγουρη…) Τελοσπάντων, θα μοιραστώ και αυτή τη συνταγή σήμερα. Τρέξτε να προλάβετε ροδάκινα.
Το κράμπλ της φωτογραφίας είναι λίγο ανοιχτόχρωμο, αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησα και λευκά ροδάκινα. Τελικά όμως προτιμώ τα κανονικά, και αυτά προτείνω αν θελήσετε να το φτιάξετε. Ταιριάζουν πολύ και οι βανίλιες, αν βρείτε δοκιμάστε να αντικαταστήσετε με αυτές κάποια από τα ροδάκινα. Η επικάλυψη είναι πολύ νόστιμη με τη βρώμη και το αμύγδαλο, και είναι και ένα τακ πιο υγιεινή. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε διπλή ποσότητα επικάλυψης και να βάλετε τη μισή στην κατάψυξη σε σακουλάκι. Έτσι θα την έχετε έτοιμη όποτε σας έρθει όρεξη για κράμπλ. Και δεν χρειάζεται φυσικά να περιμένετε το επόμενο καλοκαίρι… απλά χρησιμοποιήστε όποιο φρούτο σας αρέσει και είναι διαθέσιμο εκείνο το καιρό, όπως για παράδειγμα το μήλο. Για το σερβίρισμα το κράμπλ θέλει την κρεμούλα του την γάλακτος. Ή παγωτό βανίλια. Για μενα καλύτερα να είναι και ζεστούλι.
Το κραμπλ με φρούτα το τιμώ σε οποιαδήποτε βερσιόν Ελένη μου!
Θεωρώ ότι είναι από τους πλέον άπαιχτους συνδυασμούς.
Η αντίθεση σε υφή και γεύση προσωπικά με ενθουσιάζει!
Και με λίγο παγωτάκι -κι ας έχει δροσούλα έξω- θα είναι εξαιρετικό!
Φιλιά
Είναι από τα πιο “βολικά” γλυκά! Εύκολο και με πολλές εναλλακτικές.. Ευχαριστώ για την επίσκεψη! Φιλιά