Καλαμπόκι στο Slow Cooker και Τρία Αρωματικά Βούτυρα
Ο ευκολότερος και νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψουμε ολόκληρο καλαμπόκι; Στο slow cooker. Βγαίνει ζουμερό, γλυκό και υπέροχο. Το συνοδεύουμε με βούτυρο με γεύση της επιλογής μας, που έχουμε φτιάξει μόνοι μας πολύ απλά και εύκολα.
Ξεκίνησα λοιπόν τις προάλλες πρωί πρωί να γράφω την ανάρτηση αυτή, και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως το καλαμπόκι είναι στην εποχή του το καλοκαίρι. Και τώρα έχουμε Νοέμβρη. Είχα γράψει μια παράγραφο, και όπως ήταν το έκλεισα. Στο τέλος λέω θα νομίζουν ότι το κάνω επίτηδες, να γράφω άσχετες συνταγές σε άσχετες εποχές (είχα αντίστοιχο προβληματισμό εδώ). Ο λόγος που έφτιαξα τη συνταγή αυτή τώρα ήταν πολύ απλά ότι είδα το φρέσκο καλαμποκάκι στο σουπερμάρκετ και το ζήλεψα. Το έβαλα στο καλάθι χωρίς να κάτσω και πολύ να το σκεφτώ. Όταν προέκυψε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Μετά το ξανασκέφτηκα. Και αφού το άφησα λοιπόν στην άκρη για του χρόνου, και έπιασα να φτιάξω κάτι άλλο, πέρασε η ώρα και ήρθε το απόγευμα. Και εκεί που έπαιζε στην τηλεόραση μια εκπομπή μαγειρικής, να σου η παρουσιάστρια να ξεκινάει συνταγή με καλαμπόκι φρέσκο. Ε, ξαναέπιασα το λάπτοπ και συνέχισα το γράψιμο. Και αποφάσισα πως από εδώ και πέρα απλά θα είμαι ο εαυτός μου. Θα μαγειρεύω και θα γράφω αυτό που θέλω όταν το θέλω, χωρίς να σκέφτομαι αν θα βρεθεί κάποιος να σχολιάσει πως αυτό που λέω είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για καλαμπόκι!
Θυμόσαστε μια παλιά ανάρτηση για το πώς φτιάχνουμε ολόκληρες ψητές πατάτες στο slow cooker; Η μέθοδος ισχύει για πολλά άλλα φαγητά όπως τα παντζάρια, τα μανιτάρια, και όπως βλέπουμε τώρα, το καλαμπόκι. Όλα γίνονται πραγματικά υπέροχα. Το καλαμπόκι κρατάει όλους τους χυμούς του και την νόστιμη γλυκιά γεύση του, σε βαθμό που τρώγεται άνετα και σκέτο ή απλά με λίγο αλάτι. Αν όμως θέλουμε να δώσουμε μια ξεχωριστή νότα στο πιάτο μας (αν για παράδειγμα έχουμε καλεσμένους), μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα λίγο αρωματικό βούτυρο για συνοδευτικό. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί, κι εγώ επέλεξα να αξιοποιήσω ό, τι είχα στο ντουλάπι/μπαλκόνι μου. Μια εκδοχή με καπνιστή πάπρικα, μια εκδοχή με λιαστή ντομάτα και μια εκδοχή με φρέσκο σχοινόπρασο (τσάιβς). Εννοείται πως το σκέτο βούτυρο είναι κλασική αξία και εξίσου νόστιμο μόνο του. Σας το λέει αυτή που σαν παιδί το έτρωγε με το κουτάλι κρυφά από τη μαμά της.
Κανένα Σχόλιο