Ορεκτικό με Λιωμένα Τυριά και Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Ένα υπέροχο ορεκτικό με τυριά για το γιορτινό τραπέζι. Μια απίθανη στρώση από μπρί, κασέρι και τυρί κρέμα λιωμένα σαν φοντύ, κάθεται πάνω σε μια στρώση από καραμελωμένα κρεμμύδια, αργομαγειρεμένα και σβησμένα με μπαλσάμικο. Πιάστε ένα κράκερ…
Είναι εύκολο, είναι απίστευτα γευστικό, και μπορεί να προετοιμαστεί μέχρι 2 μέρες πριν, αφήνοντας μόνο το ψήσιμο για την ημέρα του τραπεζιού σας. Πόσο πιο ιδανικό μπορεί να είναι ένα ορεκτικό;!
Μη σας τρομάζει το μακροσκελές πρώτο βήμα. Το καραμέλωμα των κρεμμυδιών είναι εύκολο, αλλά θέλω να το περιγράψω με λεπτομέρεια. Φυσικά υπάρχει και η ευκολότερη λύση του έτοιμου προϊόντος για την κάτω στρώση. Ένα τσάτνεϊ κρεμμυδιού θα ήταν το καλύτερο, ή έτοιμα καραμελωμένα κρεμμύδια από βαζάκι (υπάρχουν στο εμπόριο). Ό,τι επιλέξουμε κοιτάμε να είναι ελαφρώς γλυκό για να ισορροπήσει την αλμυρή και πλούσια γεύση των τυριών. Κάποια στιγμή εγώ θα το δοκιμάσω και με μαρμελάδα.
Προς το παρόν περιμένω να πάει μεσημέρι για να φάω το λίγο που έχει μείνει. Θα μπορούσα και τώρα, 9 παρά το πρωί, αλλά κρατάμε τους τύπους…
Ελένη μου έκανες ζημιά! Τρελαίνομαι για τυριά και τέτοια ορεκτικά είναι σκέτη αμαρτία. Και το έχεις παρουσιάσει τόσο όμορφα στη φωτογραφία σου..!
Καλές γιορτές να έχεις με υγεία και αγάπη!!
Χαχα Μάγδα! Αυτά τα πιάτα είναι ζημιάρικα όντως… Αλλά it’s Christmas βρε παιδί μου! Καλές γιορτές και σε σενα, να περάσετε τέλεια!
Θα φτιαχτεί σίγουρα…….Τέλειο Ελένη!!!Να δω που θα βρω μπρι στην Κρήτη!
Ευχαριστώ Βίκυ! Στο Lidl ή σε Βασιλόπουλο να κοιτάξεις, τέτοια εποχή πιστεύω να έχουν φέρει!
Και μόνο που διάβασα τον τίτλο, ξεροκατάπια….
Ναι, είναι από αυτά..! 😉
Καλημέρα και απο μένα! πολύ γευστικό φαίνεται αυτό το ορεκτικό και ότι πρέπει για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 🙂 θα ήθελα να σε ρωτήσω μόνο αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπρι με κάποιο άλλο τυρί γιατί λόγω “συνθηκών” 🙂 μου χουν απαγορέψει να τρώω τέτοια τυριά (στιλτον, ροκφορ, μπρι και τα συναφή). Σκεφτόμουν λίγη μοτσαρέλα αλλά δεν είμαι κ σίγουρη…
Καλησπέρα Ρία. Καθυστέρησα να σου απαντήσω γιατί ήθελα να το ψάξω λίγο. Και η μοτσαρέλα (όχι η φρέσκια) θα ήταν καλή, αλλά ίσως χρειάζεται ένα τυρί με πιο έντονη γεύση να αντικαταστήσει το μπρί. Ίσως ένα τσένταρ ή μια γραβιέρα (όχι πολύ αλμυρή). Και τα δυο αυτά είναι τυριά που ταιριάζουν σε φοντύ οπότε νομίζω κι εδώ θα ήταν καλά. Αν το δοκιμάσεις να μου πεις πως πήγε! Καλές γιορτές εύχομαι!
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! θα το δοκιμάσω αύριο σε ένα τραπέζι που έχω και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχει (το χουν αυτά τα λιωμένα τυριά!γιαμμμ) 🙂
update: το πείραμα πέτυχε! το πιάτο ήταν φανταστικό και το σέρβιρα με κάτι κράκερ σε μορφή κουταλιού που βρήκα στο σούπερ 🙂 περιττό να πω ότι δεν έμεινε ούτε δείγμα!
Τέλεια Ρία! Χαίρομαι πολύ! Τελικά τι τυρί χρησιμοποίησες αντί για μπρί;
Φαίνεται πεντανόστιμο. Θα το φτιάξω άμεσα!