Γλυκό Σοκολάτα Κάστανο με Βάση Μπράουνι ή Μπισκότο
Γλυκό με βάση μπράουνι, κρέμα μαύρης ή λευκής σοκολάτας με κάστανο, και γαρνιτούρα από καραμέλα honeycomb. Γίνεται και με βάση μπισκότου σαν τσίζκεϊκ. Χαμός.
Δυο εκδοχές ενός γλυκού; Δυο διαφορετικά γλυκά; Δεν είμαι σίγουρη. Άλλωστε αν το καλοσκεφτώ βγαίνουν τέσσερις παραλλαγές, αφού έχουμε δυο βάσεις και δυο κρέμες. Εσείς κάνετε όποιον συνδυασμό προτιμάτε!
Η μια βάση λοιπόν είναι βάση μπράουνι. Ναι, μπράουνι, το γνωστό. Το κάνουμε λεπτό λεπτό, σε στρογγυλή φόρμα, και αφού κρυώσει το περιλούζουμε με κρέμα σοκολάτα και κάστανο. Διότι Χριστούγεννα χωρίς κάτι από κάστανο δε γίνεται! Αν θέλουμε κάτι λίγο γρηγορότερο (αν και το μπράουνι δεν είναι χρονοβόρο ή δύσκολο, και γίνεται και από την προηγούμενη) μπορούμε να κάνουμε μια βάση τύπου τσίζκεϊκ, χρησιμοποιώντας μπισκότα Speculoos που ταιριάζουν απίστευτα. Εγώ αυτά τα έβαλα σε ποτηράκια, και έτσι χρειάστηκε μόνο να τα σπάσω με τα χέρια. Αν θέλουμε κανονική μπισκοτένια βάση τότε ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφω εδώ και συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτα κάστανο που έχουμε επιλέξει.
Διότι και στην κρέμα έχουμε επιλογή. Αυτή προέκυψε όταν, ετοιμάζοντας την εκδοχή της μαύρης σοκολάτας, είδα πως η γεύση του κάστανου καλύπτεται αρκετά και μένει μόνο ένα διακριτικό άρωμα. Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω πως θα έβγαινε η κρέμα με λευκή σοκολάτα. Πόσο χαίρομαι όταν πετυχαίνουν αυτές οι αναλαμπές μου! Και οι δυο είναι υπέροχες, απλά με τη λευκή καταλαβαίνουμε λίγο περισσότερο τη γεύση του κάστανου.
Τέλος, το εντυπωσιακότερο νομίζω απ’ όλα εδώ, είναι η καραμέλα honeycomb. Αν έχετε πάει στην Αγγλία ίσως έχετε δοκιμάσει σοκολάτα Crunchie Bar της Cadbury. Αυτή με το χρυσό περιτύλιγμα. Το εσωτερικό της είναι honeycomb. Μια παχιά στρώση καραμέλας δηλαδή, που έχει ανακατευτεί με μαγειρική σόδα και έχει αφρίσει δημιουργώντας μικρά κενά αέρος στο εσωτερικό της. Είναι τραγανή αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο στόμα γίνεται μαστιχωτή και κολλάει στα δόντια με αυτόν τον υπέροχο τρόπο της καραμέλας.
Αλλά μην χάνουμε χρόνο. Ας περάσουμε στα βήματα. Εδώ φαίνονται πολλά και μακροσκελή, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές. Εσείς θα διαλέξετε δυο (συν τη γαρνιτούρα καραμέλας) οπότε η διαδικασία θα είναι πολύ απλή. Εκτός αν θέλετε να τα φτιάξετε όλα! Να περάσετε τέλεια τα Χριστούγεννα, να ξεκουραστείτε, να χαρείτε, και να φάτε του σκασμού! Καλές γιορτές!
Υπέροχο το γλυκό, αλλά εγώ με το honeycomb εχω κολλήσει γιατί έχω βάλει στο μάτι να φτιάξω αλλά δεν εχω αξιωθεί ακόμα.
Καλη Πρωτοχρονιά!
Ευχαριστώ! Καλή Πρωτοχρονιά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!