03.12.2024
You can use WP menu builder to build menus

29.12.2014

9 αξιολ., M.O. : 5,00
3-6
3.5lt

Gluhwein, mulled wine, vin brule, ζεστό κρασί… όπως και να το πούμε, το ποτό αυτό είναι ό,τι πρέπει για την εποχή. Εύκολο, αρωματικό, χουχουλιάρικο, γιορτινό. Τα μπαχαρικά κάνουν το σπίτι μας να μυρίζει υπέροχα, και το slow cooker είναι το ιδανικό σκεύος για να κρατάει το κρασί ζεστό ζεστό όπως πρέπει.

Αν έχετε ταξιδέψει σε Γερμανία ή Αυστρία χειμώνα, είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει «γκλούβαϊν». Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να περπατάς σε χιονισμένο, στολισμένο δρόμο, ντυμένος σαν το ανθρωπάκι της Μισελέν, πίνοντας γουλιές από ζεστό κρασί. Αν δε, βρεθεί κι ένα κιόσκι με λουκάνικα στο δρόμο σου ακόμα καλύτερα. Αλλά ξεφεύγω από το θέμα. Ζεστό κόκκινο κρασί λοιπόν, με κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και πορτοκάλι. Λειτουργεί και ως αρωματικό χώρου!

Τις τελευταίες μέρες έχω δει πολλές ωραίες συνταγές για gluhwein σε μπλογκς. Η βασική διαφορά εδώ είναι ότι το φτιάχνουμε στο slow cooker. Ιδανική συσκευή για το συγκεκριμένο, αφού δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε σχεδόν καθόλου, απλά ρίχνουμε τα υλικά στο δοχείο, και αφήνοντάς τη στη χαμηλή ρύθμιση μένει ζεστό το κρασί μας για όση ώρα θέλουμε. Ή για όση ώρα μας πάρει να το πιούμε όλο! Φυσικά αν δεν έχουμε slow cooker μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή με τον παραδοσιακό τρόπο, σε κατσαρόλα.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να γυρίσει επιτέλους ο καιρός και να ρίξει το χιονάκι που περιμένουμε.

Υλικά

750ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί

1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού φρέσκος

1/3 κούπα (5 κ.σ.) καστανή ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας μικρά (περίπου 7 cm το καθένα)

2 καρφάκια γαρύφαλλο

1/8 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1/8 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

1/2 πορτοκάλι σε στρογγυλές φέτες

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Μερικοί χρησιμοποιούν και λεμόνι ή λάιμ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Στη λίστα μου με τα «πρέπει να δοκιμάσω» είναι να βάλω λιγότερο πορτοκάλι και να προσθέσω χυμό ρόδι ή κράνμπερι.

Βήμα 1

Αδειάζουμε το μπουκάλι κρασί στο δοχείο του slow cooker και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τα καρφάκια γαρύφαλλο, το τζίντζερ, και το μπαχάρι. Αφήνουμε στο low για 3-4 ώρες μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις. Σερβίρουμε σε κούπες γαρνίροντας με τις φέτες πορτοκαλιού.

9 αξιολ., M.O. : 5,00
Link Love

Ζεστό Κρασί στη Μπλογκόσφαιρα
Vin Brule: Αρωματισμένο Ζεστό Κρασί, από το Il Laboratio di mm_skg (με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες)
Γλυκό Ζεστό Κρασί, από το Tante Kiki (ενδιαφέρουσα συνταγή με Earl Grey!)
Gluhwein από το Maintanos
Και ένα ζεστό χωρίς αλκοόλ!
Χριστουγεννιάτικος Ζεστός Χυμός Μήλου, από το Elena Is Cooking

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    29/12/2014

    Χρόνια πολλά και καλά κορίτσι!
    Υπέροχο το γιορτινό κρασάκι σου!
    Χουχουλιάρικο και γεμάτο μεθυστικά αρώματα!
    Τα φιλιά μου!

  • Απάντηση
    sofia
    07/01/2016

    Το έφτιαξα και φέτος με τη βοήθεια σου και το καταευχαριστηθηκαμε όλη η παρέα! Του χρόνου διπλή δόση!!!