Σοκολατένιο Κράμπλ με Τζίντζερ και Αχλάδι
Ένα κράμπλ λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Για φρούτο έβαλα αχλάδι, που γίνεται πολύ νόστιμο όταν ψήνεται αλλά οκ, δεν το λες και ασυνήθιστο. Η διαφορά είναι στην επικάλυψη που έχει κακάο για να γίνει σοκολατένια, και κομματάκια κρυσταλλικό τζίνζερ για να γίνει σπιρτόζικη.
Μερικές φορές νομίζω πως εμείς οι food bloggers παθαίνουμε υπερφόρτωση γεύσεων. Μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε, μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε, και προσπαθούμε συνεχώς να μπούμε στο μυαλό των αναγνωστών μας. Θα αρέσει αυτό; Είναι καλό; Μήπως δεν είναι «αρκετό» για να το μοιραστώ; Δεν είναι τυχαίο που όλοι έχουμε δοκιμαστές. Μερικοί το έτερον ήμισύ μας, μερικοί τους γείτονες, μερικοί τη μαμά μας, μερικοί την εκπαιδεύτρια του σκύλου μας… Μερικοί όλους τους παραπάνω. Εγώ πάντως σπάνια εμπιστεύομαι μόνο τη δική μου κρίση. Είναι κάποιες φορές όμως, που απλά ξέρω. Που δεν χρειάζεται, και στην τελική – να τολμήσω να το πω; – δε με νοιάζει, η γνώμη των άλλων. Με την καλή έννοια. Έτσι ήταν με αυτό το κράμπλ. Ήταν εξολοκλήρου δικής μου έμπνευσης (έξτρα άγχος για το αν θα πετύχει) και όσο το έφτιαχνα πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα βγει. Και ήρθε η ώρα που έφαγα μια γωνίτσα. YES. Πόση χαρά μπορεί να δώσει μια γωνίτσα κράμπλ σε μια food blogger; Σε αντίθεση με το τσίζκεϊκ της προηγούμενης ανάρτησης, αυτό εδώ όντως το έφαγα μόνη μου.
Όπως όλα τα γλυκά αυτού του είδους, τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό. Εγώ είμαι πάντα του ζεστού, με μπόλικη κρέμα γάλακτος από πάνω. Έτσι και εδώ. Η σοκολάτα ταιριάζει φοβερά με το αχλάδι (γνωστός υπέροχος συνδυασμός) αλλά το τζίντζερ είναι εκείνο που τοποθετεί το γλυκό σε άλλη κλίμακα. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να το παραλείψετε. Θα είναι πολύ νόστιμο και έτσι. Αλλά…
Το τζίτζερ το δικό μου έχει τελειώσει πρέπει να αναζητήσω στο εμπόριο, είναι δυο πράγματα που έχω ξεχάσει στην προηγούμενη μου βόλτα για ψώνια.
Μόλις το βρω θα το φτιάξω οπωσδήποτε.
Ευχαριστώ Ξανθή, περιμένω εντυπώσεις! Καλό σαββατοκύριακο!