Εύκολο Ψωμί Μπύρας Χωρίς Ζύμωμα
Ένα πανεύκολο ψωμί με μπύρα, με λίγα υλικά και χωρίς ζύμωμα. Δοκιμάζουμε δυο εκδοχές, μια με λιαστή ντομάτα και φέτα, και μια με γραβιέρα και καραμελωμένο κρεμμύδι.
Λατρεύω αυτό το ψωμί. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, πολύ αρωματική. Οι δυο εκδοχές δίνουν αρκετά διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά εξίσου νόστιμο. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κι άλλες, και το γεγονός ότι χωράει τόσους πειραματισμούς είναι ένα από τα μεγάλα του προτερήματα. Το τυράκι του πάντως το βάζω πάντα. Εδώ χρησιμοποίησα τυριά Μινέρβα Χωριό˙ την αξιόλογη φέτα τους για το ένα και την υπέροχη γλυκιά γραβιέρα για το άλλο. Τη φέτα τη συνδύασα με λιαστή ντομάτα και τη γραβιέρα με τα πολυαγαπημένα μου καραμελωμένα κρεμμύδια.
Η «δυσκολίες» της συνταγής αυτής είναι το ψιλοκόψιμο της λιαστής στη μια περίπτωση και η αναμονή για τα κρεμμύδια στην άλλη. Τόσο χάλια. Το ψωμί το ίδιο είναι φάση «ρίξ’τα στο μπολ και ανακάτεψε».
Όσο για τη μπύρα; Εδώ κι αν χωράνε πειραματισμοί. Για αρχή ξεκινήστε με μια ξανθιά, ελαφριά σε γεύση. Μετά οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί. Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει και Newcastle Brown Ale, με πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Η γεύση όμως να ξέρετε γίνεται πιο δυνατή!
Ψηφίζω αυτό με τη γραβιέρα και τα κρεμμύδια!!
Καλή επιλογή! Αλλά και το άλλο καλή θα ήταν 😉
Τα ψωμάκια μπίρας τα αγαπώ γιατί είναι εύκολα και πολύ πολύ γρήγορα!
Και οι δύο παραλλαγές υπέροχες με πολύ πετυχημένα παντρέματα υλικών 🙂
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη!
Έφτιαξα αυτό με τα κρεμμύδια και τη γραβιέρα και το συνδύασα με ένα ντιπ φέτας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θέλω να το φάω όοοοοολο. Μιαμ!
Χαχα! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ για το σχόλιο!