Κρέμα Λεμονιού και Κρέμα Φράουλας στο Slow Cooker
Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξει κανείς κρέμα (curd) λεμονιού ή άλλου φρούτου, είναι στο slow cooker. Χωρίς άγχος για τα αυγά, χωρίς πολύ ανακάτεμα, χωρίς καθόλου κόπο. Κρέμα λεμονιού με τζίντζερ λοιπόν σήμερα, και κρέμα φράουλας με μαύρο πιπέρι!
Έχετε δοκιμάσει κρέμα λεμονιού; Το γνωστό lemon curd; Είναι απίθανο. Και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το φτιάξει κανείς στο σπίτι. Θέλει όμως λίγη προσοχή διότι μαγειρεύουμε αυγά, και αυτά πάντα συνοδεύονται από ένα μικρό άγχος μην τυχόν και κόψουν. Η λύση βρέθηκε. Είναι το slow cooker. Για άλλη μια φορά μας λύνει τα χέρια, και μας βοηθά να φτιάξουμε με ευκολία, κάτι που κανονικά είναι κάπως πιο περίπλοκο. {Άσχετο… Πήρε το μάτι σας τα νέα μοντέλα στο Goodie Corner; Για δείτε εδώ.}
Σήμερα σας έχω δυο διαφορετικές κρέμες. Η μια είναι με γεύση λεμόνι και τζίντζερ, η άλλη φράουλα και μαύρο πιπέρι. Λίγο διαφορετικές από τα συνηθισμένα, η μια είναι έξτρα ξινούτσικη και φρέσκια, η άλλη είναι γλυκιά, πλούσια και ανοιξιάτικη. Σχετικά με το πιπέρι να σημειώσω πως είναι ανεπαίσθητο, και απλά τονίζει την γεύση της φράουλας, χωρίς να μας καίει ή να μας ενοχλεί στη γλώσσα. Άλλωστε είναι γνωστός «περίεργος» συνδυασμός. Μπορείτε να παραλείψετε τα δυο περίεργα στοιχεία των συνταγών, το τζίντζερ και το πιπέρι, και να έχετε εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα. Αλλά λιγότερο διαφορετικό από τα συνηθισμένα!
Την κρέμα λεμόνι εγώ την τρώω και σκέτη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι, ταιριάζει με πάρα πολλά πράγματα. Την κρέμα φράουλα όμως θα την προτιμούσα σαν γέμιση ενός κέικ βανίλια, ή σαν ντιπ για μπισκότα. Βάλτε φαντασία και χρησιμοποιήστε τις κρέμες όπως θέλετε. Κρατάνε αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Πριν προχωρήσουμε, να σας πω μόνο πως θα πρέπει να έχετε μικρά πυρίμαχα μπολάκια ή θήκες για σουφλέ πχ, που να χωράνε άνετα στο δοχείο του slow cooker. Η μέθοδος που ακολουθούμε είναι τύπου μπεν μαρί. Φαντάζομαι πως γίνεται και με κούπες του καφέ, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει η ίδια για να σας το εγγυηθώ. Γενικά καλό είναι να έχετε τέτοια πυρίμαχα, βολεύουν για διάφορες συνταγές στη συσκευή.
Ελένη ετοιμάζομαι να φτιάξω το δεύτερο με τις φράουλες και θυμήθηκα ότι έχω πυρίμαχα μπολ με καπάκι αλλά δεν τα έχω βάλει στο SC ποτέ. Λες να βάλω το καπάκι αντί για αλουμινόχαρτο;
Χμ, δεν ξέρω να σου πω. Σκέφτομαι μήηηηπως καθυστερήσει το ψήσιμο. Βάλε μόνο σε ένα για πείραμα και παρακολούθησέ το σε σχέση με τα άλλα! Και μετά πες μου τι έγινε να ξέρω κι εγώ 😉
Λοιπόν έκανα όπως είπες Ελένη στο ένα έβαλα καπάκι και στο άλλο αλουμινόχαρτο και βγήκαν ακριβώς το ίδιο! Σκέφτομαι να φτιάξω και δεύτερη δόση!
Τέλεια!! Πολύ χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστούμε! Να υποθέσω οτι σας άρεσε και γευστικά;