Blondies με Ταχίνι, Μέλι και «Καμένο» Βούτυρο
Υπέροχα blondies με απίθανη, κάπως καραμελένια γεύση και υφή σαν μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο. Το ταχίνι και το «καμένο» βούτυρο δίνουν κάτι πολύ ιδιαίτερο στο αποτέλεσμα, και θα σας κάνουν να θέλετε και δεύτερο κομμάτι.
Σας έλειψα; Ξέρω, έχω παραμελήσει εντελώς το μπλογκ τώρα τελευταία. Τι να πω; Γίνεται ένας μικρός χαμός. Μου έτυχαν δυο μεγάλες δουλειές ταυτόχρονα, είχαμε την προετοιμασία του Φεστιβάλ Ευ Ζην με το Food4Good, και είχα και επισκέψεις από Αγγλία με πιτσιρίκια (μεγάλος χαμός). Α, είχα και νέες παραλαβές slow cookers και το καινούργιο Spiralizer! (αν δεν τα έχετε δει, γρήγορα στο goodies) Δυστυχώς οι συνταγές για το μπλογκ έμειναν πίσω για να προλάβουν να γίνουν όλα τα άλλα. Εδώ είμαι όμως, και θα βρω τους ρυθμούς μου σύντομα!
Αυτά τα blondies τα έχω φτιάξει καιρό τώρα. Δυστυχώς. Διότι πολύ θα ήθελα να είχα δυο τρία κομμάτια εδώ δίπλα. Μην πίνω το τσάι ξεροσφύρι… Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι πολύ πετυχημένος, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον, με το ταχίνι, το μέλι και το καμένο βούτυρο να δένουν τέλεια με τη μαύρη ζάχαρη και να βγαίνει ένα αποτέλεσμα καραμελένιο. Τη συνταγή την είχα δημιουργήσει για τη συνεργασία μου με τη Μινέρβα, και ομολογώ πως την χάρηκα πολύ. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε, μιας και ο καιρός επιτρέπει ακόμα τη χρήση του φούρνου!
Το καμένο βούτυρο δίνει πραγματικά φοβερή γεύση σε μπισκότα και ζύμες!
Πιο βαθιά και πιο καραμελένια. Blondies πρέπει να φτιάξω κάποια στιγμή κι εγώ 🙂
Σε φιλώ!
Δεν είναι φανταστικό το καμένο βούτυρο; Και σε γλυκά και σε αλμυρά… Όσο για τα blondies, είναι δύσκολο να αντισταθείς στο να προσθέσεις την άτιμη τη σοκολάτα, αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις πως αξίζει! Φιλιά πολλά