Κοτόπουλο και Λαχανικά με Μπαλσάμικο στο Slow Cooker
Το κοτόπουλο με λαχανικά και μπαλσάμικο είναι από τις ευκολότερες συνταγές αυτή τη στιγμή στο μπλόγκ! Πραγματικά ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω πόσο γευστικό γίνεται αυτό το πιάτο με τόσο λίγα υλικά και τόσο απλή διαδικασία. Χωρίς ίχνος λαδιού, είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα αλλά και για όποιον θέλει ένα ελαφρύ αλλά πολύ νόστιμο γεύμα.
Το μπαλσάμικο χρωματίζει όμορφα το φαγητό το οποίο λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Βάλτε οπωσδήποτε κρεμμύδια και υποσχεθείτε μου ότι θα τα δοκιμάσετε. Δεν είναι μόνο για να δώσουν γεύση στα υπόλοιπα, καραμελώνουν και γίνονται υπέροχα.
Απολαύστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με ρύζι, πουρέ ή απλά με φετούλα και φρέσκο ψωμί (ή φυσικά σκέτο αν κάνετε τη δίαιτα Dukan). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα που μένει στο slow cooker μετά το μαγείρεμα, βάλτε τη να βράσει σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι για να δέσει λίγο. Το κοτόπουλο και κυρίως τα λαχανικά θα έχουν απελευθερώσει πολλά υγρά και θα είναι νερουλή. Προσθέστε και αλατοπίπερο στη σάλτσα κατά βούληση. Πάντως ο ιδανικός τρόπος για να πήξει και να νοστιμίσει μια τέτοια σάλτσα είναι τα gravy granules (κόκκοι για σάλτσα κρέατος), ένα αγγλικό προϊόν το οποίο θα βρείτε σε κάποια σουπερμάρκετ που έχουν πολλά εισαγόμενα ήδη.
Η συνταγή είναι από το μπλογκ A Year of Slow Cooking. Για μένα αυτό ήταν το site που με έκανε να αγαπήσω το slow cooker.
Εφτιαξα το κοτοπουλο με μπαλσαμικο και λαχανικα… ( πανευκολο )προσθεσα και μια μισοπεθαμενη μελιτζανα που ειχα ξεχασει στο ψυγειο..πιπεριες κιτρινες και πορτοκαλι(αυτες ειχα).. γευσι καταπληκτικη και το συνοδεψα με ρυζι basmati…τελειο πιατο και γεματο χρωμα..Ελενη ευχαριστουμε..
Τέλεια! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Ευχαριστώ πολύ που πήρες το χρόνο να σχολιάσεις.
καλως ήρθες στον κόσμο του foog blogging!πολύ όμορφος ο χώρος του blog σου και πολύ ιδιαιτερες αναρτήσεις!
Ευχαριστώ πολύ Γιώτα για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!
Με έχεις κάνει να αναζητώ slow cooker με τις αναρτήσεις σου….
Βίκυ μου καλημέρα! Θα σου στείλω email με πληροφορίες!!
Πρώτη μου επαφή με slow cooker, ακόμη το έχω στο κουτί. Το αγόρασα λόγω έλλειψης χρόνου. Η απορία μου είναι η εξής, φεύγω από το σπίτι στις 7 το πρωί και επιστρέφω σπίτι στις 6 το απόγευμα. Σύνολο 11 ώρες. Μπορώ να αφήσω το φαγητό τόση ώρα ή θα καεί; Υπάρχει timer ή μπορώ να ρυθμίσω πόση ώρα μπορεί να διυλεψει;
Ευχαριστώ πολύ!
Οι ώρες μαγειρέματος εξαρτώνονται από τη συνταγή και από το πόσο γεμάτο είναι το δοχείο. Χρονοδιακόπτη έχουν κάποια μοντέλα αλλά κάποια όχι, δεν ξέρω ποιο έχετε εσείς, πρέπει να το τσεκάρετε. Θα σας παραπέμψω στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις εδώ στο μπλογκ https://www.thefoodiecorner.gr/slow-cooker-faqs-sixnes-erotisis/ και επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος στο γκρουπ μου στο Facebook http://www.facebook.com/groups/slowcookercorner Γενικά οι 11 ώρες είναι πολλές, θα πρέπει να βρείτε φαγητά που “αντέχουν” τόσες ώρες όπως πχ η σάλτσα κιμά. Αλλιώς, μπορείτε να μαγειρεύετε το βράδυ όπως κάνουν αρκετοί. Καλή επιτυχία!