23.11.2024
You can use WP menu builder to build menus

26.03.2016

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
8

Ένα ιδιαίτερο γλυκό, βασισμένο στον απίθανο συνδυασμό αχλαδιού και γκοργκονζόλας. Στο κράμπλ έχω προσθέσει και βρώμη όπως συνηθίζω, για να το τρώω για πρωινό. Αφού έχει δημητριακά. Τι; Όχι;

Ίσως σας φανεί περίεργο το συγκεκριμένο γλυκό. Γκοργκονζόλα σε κράμπλ; Κι όμως. Η γκοργκονζόλα είναι ένα αρκετά γλυκό τυρί, και πάει εξαιρετικά με το αχλάδι. Παλαιότερα είχα δοκιμάσει ένα κράμπλ με σύκο και γκοργκονζόλα, που ήταν απίστευτο, κι έτσι σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πειραματιστώ και με το αχλάδι. Το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε καθόλου. Αλλά προσοχή, η συνταγή απευθύνεται σε λάτρεις του τυριού! Μπορείτε αν θέλετε να το παραλείψετε, και θα έχετε ένα απλό αλλά νόστιμο κράμπλ αχλαδιού. Στην περίπτωση όμως αυτή θα σας πρότεινα αυτό εδώ που έχει και σοκολάτα!

Αλήθεια, ποιος είναι ο πιο περίεργος συνδυασμός τυριού που έχετε δοκιμάσει;

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κιλό αχλάδια κρυστάλλια (περίπου 8)

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

1/4 κ.γ. κανέλα

1/8 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. αλεύρι

120 γρ γκοργκονζόλα

Για το κράμπλ

100 γρ βρώμη κομμένη (δείτε το Δείξε μου)

130 γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

1/4 κ.γ. αλάτι

30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ βούτυρο φρέσκο αγελάδος, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τύπους βρώμης δείτε αυτό το ποστ.
Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μέτρια προς μικρά κομμάτια. Καθώς τα κόβουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά. Όταν προστεθούν όλα τα αχλάδια βάζουμε και την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι της γέμισης. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο ταψί ή ταρτιέρα (η δικιά μου είναι 24 εκ.).

Βήμα 2

Κόβουμε κομμάτια γκοργκονζόλας και τα τοποθετούμε εδώ κι εκεί στη γέμιση, σπρώχνοντάς τα μέσα της. Αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (ή 180C αντιστάσεις).

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι του κράμπλ. Ανακατεύουμε με σύρμα για να διανεμηθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου και τρίβουμε με τα ακροδάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Θα μοιάζει με χοντρά ψίχουλα κάπως υγρά. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με το κράμπλ. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να αναβλύζει λίγο η γέμιση στα πλαϊνά του σκεύους.

Βήμα 4

Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με λίγη κρέμα γάλακτος ή παγωτό, ή κρέμα custard.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο