Κέικ Μπανάνα με Ελαιόλαδο. Εύκολο και Ακαταμάχητο.
Το αγαπημένο μου κέικ μπανάνα, ή αλλιώς μπανανόψωμο, εδώ σε εκδοχή με ελαιόλαδο. Υπέροχα αφράτο και μαλακό, απίστευτα εύκολο και απλό. Να το και το στιχάκι. Τυχαίο. Εσείς πάντως φτιάξτε το κέικ.
Το μπανανόψωμο (banana bread) ήταν από τα πρώτα κέικς που άρχισα να φτιάχνω. Στην Αμερική όταν λένε banana bread, ή pumpkin bread, ή zucchini bread κλπ, δεν εννοούν ψωμί με την έννοια που ξέρουμε. Είναι τα λεγόμενα quick breads. Απλά κι εύκολα κέικς που γίνονται συνήθως με τη μέθοδο των υγρών και στεγνών υλικών. Ανακατεύουμε δηλαδή τα στεγνά υλικά, χωριστά τα υγρά, και μετά τα ενώνουμε. Ούτε μίξερ ούτε τίποτα. Αν έχουν βούτυρο, πρώτα το λιώνουμε και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Εγώ εδώ αντί για βούτυρο έβαλα ελαιόλαδο, διότι ήθελα ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα, που να κρατάει και περισσότερες μέρες χωρίς να στεγνώσει. Το πέτυχα. Το κέικ βγήκε αφράτο και ζουμερό, και το κράτησα αρκετές μέρες χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα. Μετά την δεύτερη μέρα το έβαλα όμως στο ψυγείο, μιας και ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει και πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί.
Αγαπημένη μου λοιπόν επιλογή το κέικ μπανάνας. Γιατί άργησα τόσο να το μοιραστώ; Αν σας πω ότι ήθελα να το κάνω κάπως «διαφορετικό»; Ήθελα να το πειράξω, να βρω κάτι που θα το ξεχωρίσει από όλα τα άλλα κέικ μπανάνας. Έκανα και κάποιες δοκιμές, όπως πχ ένα μπανανόψωμο με κομματάκια τζίντζερ. Ωραίο ήταν αλλά δεν το θεώρησα άξιο ανάρτησης. Τελικά, ενώ χάζευα δυο μαυρισμένες μπανάνες που είχαν μείνει στον πάγκο εδώ και μέρες, μου ήρθε στο μυαλό ένα σχόλιο μιας φίλης μου. Μου είχε κάνει παράπονα ότι τα υλικά στις συνταγές μου είναι «μυστήρια». Και πρόσφατα μου είπε κι άλλη φίλη πως τα μισά δεν τα γνωρίζει καν! Υπερβάλλει, αλλά οκ. Κάνω λοιπόν τη χάρη και στις δυο, αυτή τη φορά, να μοιραστώ μια εκδοχή απλή, χωρίς περίεργα και ασυνήθιστα υλικά. Απλή βέβαια μπορεί να είναι, είναι όμως και υπέροχη. Μερικές φορές το απλό είναι και το καλύτερο.
Το δοκίμασα και είναι τέλειο άλλα ταυτόχρονα πολύ εύκολο! Πρόσθεσα και σταγόνες σοκολάτας και το αποτέλεσμα ήταν φοβερό!
Αχ τι καλά! Χαίρομαι που σας άρεσε! Οι σταγόνες σοκολάτας τέλεια ιδέα, ταιριάζουν πολύ!
Το έφτιαξα και εγω. Τις μπανάνες τις πολτοποίησα στο μουλτι οπου προσθεσα τα χτυπημένα αυγά και το λάδι. Έγινε πολύ νοστιμο με έντονη την γεύση της μπανάνας.
Χάιδω 29/4/2018
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!
Έψαχνα κάτι εύκολο και ελαφρύ. Αυτό το banana bread είναι ιδανικό! Τα υλικά είναι απλά, το έφτιαξα σε χρόνο μηδέν και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό! Είναι η πρώτη φορά που ακολουθώ συνταγή σου αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία!
Πω πω τι ωραίο σχόλιο! Χαίρομαι τόσο πολύ που σου άρεσε το κέικ, και ελπίζω να σου αρέσουν και οι έπόμενες συνταγές που θα δοκιμάσεις! Ανυπομονώ να ακούσω νέα σου 🙂
Ειναι τελειο Ελενη!!!!! Ευχαριστω!!!!Ειχα βαλει και μιλα με κανελα στο πατο.Γιαμμμμιιιι
Ευχαριστώ πολύ Λένα! Ωραίος συνδυασμός για νόστιμο σνακ!
Καλησπέρα σας, μπορώ να χρησιμοποιήσω Καστάνη ζάχαρη στην συνταγή;;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας! Πιστεύω πως ναι, μπορείτε. Ίσως αλλάξει λίγο η γεύση και η υφή αλλά λογικά θα είναι εξίσου νόστιμο! Αναμένω εντυπώσεις
Είναι πραγματικά τέλειο! Το δοκίμασα με ροδάκινο και βγαίνει εξίσου φανταστικό.
Ωχ αλήθεια;! Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μου! Θα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί μου αρέσει πολύ το κέικ ροδάκινο. Απλά το πολτοποιείς και το χρησιμοποιείς αντί για την μπανάνα;
Απλά υλικά, πανευκολη εκτέλεση, αφράτο, μυρωδάτο, ελαφρύ, πολύ νόστιμο. Δεν είχα σταγόνες σοκολάτας ετριψα λιγη υγείας.
Άρεσε σε όλους
Πόσο χαίρομαι όταν σας αρέσουν οι συνταγές μου! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Καλή χρονιά