Κάρυ με Πατάτες, Ρεβίθια και Χόρτα Παντζαριών στο Slow Cooker
Απίστευτα νόστιμο πιάτο με γεύσεις Ινδίας, νηστίσιμο, χορταστικό και πολύ υγιεινό. Πατατούλες, ρεβίθια, χόρτα παντζαριών και εξωτικά μπαχαρικά. Θα νομίζετε πως πήγατε στο καλύτερο ινδικό, ενώ όλη τη δουλειά την έχει κάνει το slow cooker.
Αυτό το πιάτο το αγάπησα πολύ. Έκανα ένα παρόμοιο για το βούτυρο Χωριό της Μινέρβα, το οποίο είναι με συμβατική μέθοδο μαγειρέματος και έχει πατάτες, ρεβίθια και σπανάκι. (Για να το δείτε κάντε κλικ εδώ.) Και επειδή ήταν πραγματικά νοστιμότατο, ήθελα να πειραματιστώ με μια παραλλαγή στο slow cooker. Την ημέρα που ήταν να το δοκιμάσω, συνειδητοποίησα πως είχα ξεχάσει να πάρω σπανάκι, κοιτώντας όμως στο ψυγείο βρήκα κάτι ολόκληρα παντζάρια να με κοιτάνε με παράπονο. Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε πως «όλα για καλό». Ευτυχώς που είχα ξεχάσει τελικά το σπανάκι, γιατί τα παντζαρόφυλλα ταιριάξανε κουτί.
Τα μπαχαρικά είναι ίσως λίγο ασυνήθιστα και ενδέχεται να μην τα έχετε όλα στο ντουλάπι σας όπως εγώ (είμαι και λίγο psycho με τα μπαχαρικά) αλλά δεν είναι καθόλου δυσεύρετα αν έχετε ένα καλό μπαχαράδικο κοντά σας (έχουν ξεφυτρώσει πολλά τώρα πια, βρείτε κάποιο να ψωνίζετε από εκεί, αξίζει). Ακόμα και ηλεκτρονικά υπάρχουν.
Είναι νηστίσιμο πιάτο, αλλά δεν θα σας λείψει τίποτα. Και νομίζω θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές μέσα στον χρόνο, άσχετα από νηστείες. Σερβίρεται με μπασμάτι ή ρύζι jasmine και ινδικά ψωμάκια naan για «μάζεμα» της σάλτσας! Είναι μέτρια πικάντικο, δεν θα σας πάρει το κεφάλι, αλλά θα το νιώσετε λίγο. Ινδικό είναι, δε γίνεται αλλιώς!
Δείτε παρακαλώ οδηγίες… όλα μπλουμ και πάμε για καφέ. Slow cooker αγάπη μου. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Εξαιρετικός συνδυασμός υλικών Ελένη, τρέχω να το δοκιμάσω!
Ευχαριστώ πολύ! Θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις! Φιλιά