Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker
Ένα εκπληκτικό κοκκινιστό μοσχάρι με χυμό ροδιού και σταφίδα, σιγομαγειρεμένο με τις ώρες στο slow cooker. Σερβίρουμε με πουρέ για το απόλυτο Κυριακάτικο φαγητό.
Αυτό το μοσχάρι ήταν από τα πρώτα φαγητά που έκανα στο slow cooker. Όταν μου πρωτοέφερε η Mrs D. τη συσκευή από την Αγγλία έψαχνα μανιωδώς να βρω κατάλληλες συνταγές. Οι μόνες που έβρισκα ήταν τύπου «ένα κιλό κρέας, μια κονσέρβα σούπα μανιταριών, μια κονσέρβα σούπα τυριού και ένα πακέτο σάλτσα κρεμμυδιού σε σκόνη». Όσοι με παρακολουθείτε γνωρίζετε πως δεν σνομπάρω συνταγές και υλικά ποτέ, και δεν θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω μια τέτοια. Αλλά αφενός δεν υπάρχουν σούπες σε κονσέρβα εδώ στην Ελλάδα (δυστυχώς, γιατί πολλές από αυτές είναι φανταστικές – πχ η σούπα ντομάτα της Heinz), και αφετέρου ένα τέτοιο φαγητό δεν είναι να το τρως συχνά, λόγω συντηρητικών. Ήθελα να βρω κάτι με πιο νορμάλ και καθημερινά υλικά, που να μπορώ να τα βρω στο σουπερμάρκετ. Γύρισα την προσοχή μου σε food blogs (τα οποία εμπιστεύομαι περισσότερο από απρόσωπες ιστοσελίδες με συνταγές), και μια ωραία μέρα έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το διαμάντι.
Το έφτιαξα αρκετές φορές αυτό το φαγητό όταν είχα πρωτοβρεί τη συνταγή, και μετά για κάποιο λόγο το ξέχασα. Τις προάλλες που αναρωτιόμουν τι συνταγή για slow cooker να μοιραστώ μαζί σας, πήρε το μάτι μου τη λέξη ρόδι κάπου και χτύπησε η έμπνευση σαν κεραυνός. Και πόσο χαίρομαι γι’αυτό! Θα μπει στο πρόγραμμα και θα το φτιάχνω πιο συχνά αφού αρέσει και στον Μίστερ. Δεν έχω αλλάξει πολλά πράγματα στην αρχική συνταγή, διότι δεν το χρειάζεται.
Όσο αφορά στο κομμάτι κρέατος, σας έχω νέα. Νομίζω πως είμαι κοντά στο να καταλήξω στο ποιο είναι το αγαπημένο μου για το slow cooker. Τις δυο τελευταίες φορές που έχω μαγειρέψει μοσχάρι, μου έχει δώσει ο χασάπης μου ποντίκι και έχει γίνει και τις δυο πολύ καλό και μαλακό. Έχω ακόμα να δοκιμάσω κι άλλες κοπές, οπότε θα σας κρατάω ενήμερους.
Η σάλτσα αυτού του πιάτου είναι κάτι το ονειρεμένο. Και όταν έχουμε μια σάλτσα όνειρο, ο καλύτερος τρόπος να μην πάει χαμένη είναι να συνοδεύσουμε το φαγητό με πουρέ. Για μας τουλάχιστον αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό και με πατάτες τηγανιτές φυσικά, ή με ρύζι, ή και με ζυμαρικά. Ένα κους κους θα ταίριαζε κι αυτό πολύ. Σας αφήνω όμως να το βρείτε αυτό μόνοι σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εγώ θα σας πω μόνο πως πρέπει να δοκιμάσετε τη συνταγή. Και να έρθετε μετά να μου πείτε πως σας φάνηκε. Σύμφωνοι;
Μόλις σκούπισα το πιάτο για να μη χάσω ούτε μια σταλα σάλτσα!!! Πεντανοστιμο!!!!
Χαχα! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Τώρα που μου το θύμισες, εύχομαι να είχα τέτοιο για φαγητό σήμερα αντί για σπανακόρυζο!! 😉
Καλησπέρα! Είδα σε 1 συνταγή ότι είχατε γράψει ότι για slow cooker 6.5 lt οι ποσότητες αυξάνονται κατά 25%. Αυτό ισχύει για όλες τις συνταγές;
Καλησπέρα! Σε ποια συνταγή το είδατε; Ρωτώ διότι δεν είναι ακριβώς σωστό (εκτός αν είναι για συγκεκριμένο λόγο) οπότε θέλω να το δω να το διορθώσω. Γενικά αυξάνουμε κατά 50 με 100% τις ποσότητες (δηλαδή βάζουμε άλλη μισή ποσότητα ή τη διπλάσια) ανάλογα το φαγητό. Για φαγητά με σάλτσες μπορείτε άνετα να διπλασιάσετε. Το πράγμα περιπλέκεται όταν μιλάμε πχ για φριττάτα, κέικ κλπ. Καλύτερα να ρωτάτε όποιον δημιούργησε τη συνταγή για σίγουρα! Ή αν είστε μέλος του γκρουπ μου να κάνετε εκεί μια ερώτηση για να βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ!
Καλημέρα!Επέλεξα σαν πρώτη συνταγή που θα φτιάξω στο ολοκαίνουριο slow cooker μου το μοσχαρακι με ρόδι και σταφίδες.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να το μαγειρέψω στην υψηλότερη θερμοκρασία ώστε να είναι έτοιμο σε λιγότερες ώρες;Ευχαριστώ!
Καλησπέρα, και βέβαια μπορείτε! Απλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πόσες ώρες θα χρειαστεί καθώς εξαρτάται και από τη συσκευή, το κρέας σας κλπ. Γενικά θέλει τις μισές ώρες συν κάτι ακόμα, δηλ αν είναι 8 στο χαμηλό τότε περίπου 5 στο ψηλό. Να μου προσέξετε τις ποσότητες σε περίπτωση που η συσκευή είναι άλλης χωρητικότητας από αυτήν της συνταγής. Αν είναι πχ 6 ή 6.5λ διπλασιάζετε τα υλικά! Καλή επιτυχία!