Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού
Ατομικές πουτίγκες με υπέροχη γεύση λεμονιού, με μια λεπτή στρώση κέικ πάνω και νόστιμη κρέμα από κάτω. Μια πολύ ωραία επιλογή για επιδόρπιο στο τραπέζι του Πάσχα, μιας και η λεμονάτη γεύση ταιριάζει ιδιαίτερα με γεύματα που έχουν πολλά κρεατικά.
Πόσο μου αρέσουν τα λεμονάτα γλυκά. Λατρεύω την ξινούτσικη αυτή γεύση, και τη φρεσκάδα που αφήνουν στον ουρανίσκο. Τώρα που ανοίγει σιγά σιγά και ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει.
Οι πουτίγκες αυτές είναι πανεύκολες, και γίνονται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η ιδιαιτερότητά τους είναι το λιγοστό αλεύρι, κάτι που τα κάνει πολύ κρεμώδη με πλούσια υφή και με μια λεπτή στρώση κέικ στο πάνω μέρος. Και από υλικά; Λίγα και καλά! Και απλά ώστε να τα βρίσκετε εύκολα.
Το γλυκάκι αυτό το έφτιαξα με Βιτάμ, στα πλαίσια μιας νέας συνεργασίας για την οποία είμαι πολύ χαρούμενη. Το Βιτάμ είναι από τις μάρκες που θυμάμαι πολύ έντονα από τα παιδικά μου χρόνια, καθώς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά από τα φαγητά της μαμάς μου. Είναι προϊόν ευέλικτο, νόστιμο και αποτελεί την πλέον πρακτική λύση σε πολλά μαγειρέματά μας. Και τώρα η εταιρία εμπιστεύεται εμένα να φτιάξω νόστιμες συνταγές με Βιτάμ! Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν ακόμα πολλές.
Ξεκινάμε λοιπόν με αυτές τις ατομικές πουτίγκες. Οι πουτίγκες λεμονιού κανονικά γίνονται με λίγο διαφορετική μέθοδο, αλλά τις έχω απλοποιήσει μιας και τα καλύτερα γλυκά είναι τα εύκολα γλυκά. Αντί λοιπόν να χτυπήσουμε ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών και να τα ενσωματώσουμε προσεχτικά στο μείγμα, εγώ τα βάζω όλα μαζί. Λιγότερος χρόνος, λιγότερη προσπάθεια και λιγότερο πλύσιμο. Σίγουρα η αλλαγή αυτή δίνει άλλη υφή στο γλυκό, αλλά εμένα δεν με πειράζει καθόλου, μιας και το κρεμώδες αποτέλεσμα που έχουμε εδώ είναι υπέροχο. Επίσης, αντί για μίξερ χρησιμοποίησα ηλεκτρικό αυγοδάρτη (σύρμα) αφού το μίξερ μου είναι μεγάλο και με τέτοιες ποσότητες δεν βολεύει καθόλου. Το ιδανικό θα ήταν μιξεράκι χειρός αλλά και με το ηλεκτρικό σύρμα η δουλειά έγινε παιχνιδάκι.
Για συνοδεία στις πουτίγκες επέλεξα φράουλες, και ταιριάζουν επίσης τα φραμπουάζ, τα βατόμουρα κλπ. Τις δικές μου τις πασπάλισα με λίγη άχνη ζάχαρη, τις άφησα να σταθούν για να βγει η γλύκα τους και έβαλα από λίγες πάνω στα γλυκάκια όπως ήταν στις φόρμες τους. Επίσης πρόσθεσα και λίγο τυρί μασκαρπόνε, αλλά να σας πω την αλήθεια αυτό δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω. Το γλυκό δεν χρειάζεται κάτι άλλο, τα αρώματα και η γεύση μας καλύπτουν πλήρως.
Ένα απλό γλυκό λοιπόν με εύκολη προετοιμασία, αλλά με γεύση που πλημμυρίζει το στόμα και ικανοποιεί τον ουρανίσκο με το έντονο άρωμα λεμονιού. Ιδανικό για το Πασχαλινό τραπέζι και τις ημέρες κρεατοφαγίας που πλησιάζουν. Εσείς τι επιδόρπιο σερβίρετε συνήθως το Πάσχα;
Κανένα Σχόλιο