Πουτίγκα με Τσουρέκι και Κρέμα Πορτοκαλιού
Μια εύκολη πουτίγκα με υπέροχη κρέμα πορτοκαλιού. Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που περίσσεψε.
Χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Πάσχα, με καλούς φίλους, αγαπημένα πρόσωπα και καλό φαγητό. Δεν θα σας κρατήσω πολύ, φαντάζομαι είναι μέρες που είτε έχετε φάει πολύ και δεν πολυψήνεστε να διαβάζετε περιγραφές συνταγών, ή γενικά είστε σε φάση ξεκούρασης και βαριέστε τα μπλαμπλαδίστικα κείμενα. Σωστά;
Κι εγώ είμαι σε φάση τρέλας, μιας και σε λίγες μέρες ξεκινάει το σεμινάριο που διοργανώνω στα Χανιά! Οπότε λίγα λόγια για μια συνταγή που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή.
Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Κρατηθείτε. Έχουμε τσουρέκι μυρωδάτο, είτε δικό μας είτε του φούρνου μας, και κρέμα πορτοκαλόπιτας. Με νιώθετε;
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Φτιάξτε το. Και μη ξεχάσετε τη σπιτική σάλτσα σοκολάτας διότι είναι το απόλυτο ταίρι της πουτίγκας.
Αυτά.
Χρόνια πολλά και πάλι!
Ελένη μου να ρωτήσω, αν το βάλω στο Slow Cooker πόση ώρα λες να θέλει; φαίνεται τέλεια κι έχω ξεμείνει μ ένα σωρό τσουρέκι!
Καλησπέρα Σοφία! Είναι πολύ γευστική πουτίγκα! Δεν την έχω δοκιμάσει στο slow cooker και δεν μπορώ να σου πω χρόνο διότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γεμάτο είναι το δοχείο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να το παρακολουθείς. Αν κρίνω όμως από τις τρείς πουτίγκες που έχω κάνει με ψωμί, θα θέλει μεταξύ 2 και 3 ώρες (low). Βλέπε το, και όταν θα είναι έτοιμο θα έχει φουσκώσει λίγο και δεν θα έχει ζουμιά. Και θέλω οπωσδήποτε να μου πεις πως σου βγήκε διότι είμαι περίεργη πως θα συμπεριφερθεί το τσουρέκι στο slow!!! Καλή επιτυχία 🙂
Λοιπόν Ελένη το έφτιαξα στο Slow Cooker και μ άρεσε πολύ το αποτέλεσμα! Στις 3 ώρες ήταν ζουμερο αλλά ψημένο. Αν θυμόμουν να βάλω και λαδοκολα θα ήταν καλύτερο το ξεφορμαρισμα. Είχε τη γεύση του panetone, είμαι κοντά; να πω ότι έχω φτιάξει και τις δύο πουτιγκες που έχεις στο blog και αυτό με το τσουρέκι μου άρεσε περισσότερο, ίσως επειδή είναι πιο γλυκό. Ευχαριστώ πολύ!
Τέλεια ακούγεται! Δεν ξέρω αν μοιάζει με πανετόνε μιας και δεν το πολυτρώω αυτό, το βρίσκω κάπως ξερό. Αλλά το θέμα είναι να σου άρεσε η πουτίγκα σε γεύση και υφή, οπότε μια χαρά! Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα δοκιμάσω κι εγώ σύντομα!