Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι
Τα πιο όμορφα αλλά και τα πιο νόστιμα βραστά αυγά είναι γλυκόξινα και ροζ. Και συνοδεύονται από παντζάρι και κρεμμύδι, όλα υπέροχα τουρσί.
Αν σας αρέσουν τα τουρσί γενικότερα, αυτά τα αυγά θα τα λατρέψετε. Αλλά και αν δεν τρελαίνεστε για τουρσί, κάντε μια δοκιμή με αυτά. Στην Ελλάδα τα τουρσί που φτιάχνουμε είναι λίγο πιο «αυστηρά». Αυτά εδώ όμως, όπως τα κολοκυθάκια και τα αγγουράκια μου, είναι γλυκόξινα, όχι απλά ξιδάτα. Η γεύση είναι πολύ διαφορετική. Και υπέροχη, αυτό το είπαμε;
Τα αυγά τουρσί είναι ένα φανταστικό σνακ που προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει πάντα σε στοκ στο ψυγείο μου. Το πρόβλημα είναι ότι εξαφανίζονται εύκολα. Από μένα. Δεν μπορώ να κρατηθώ. Τα τρώω το ένα πίσω από το άλλο.
Και δεν είναι μόνο τα αυγά. Είναι και το παντζάρι και τα κρεμμύδια. Τα οποία γίνονται κι αυτά τουρσί. Κάντε μου μια χάρη και δοκιμάστε τα με φρυγανιές, τυρί κρέμα και καπνιστό ζαμπόν. Αχ.
Δείτε και πόσο όμορφα είναι!
Ε;
Και κρατάνε εβδομάδες, αν όχι περισσότερο, μέσα στο υγρό τους. Όσο κάθονται, τόσο πιο σκούρο γίνεται το φούξια χρώμα τους και τόσο περισσότερο αυτό διαπερνά το ασπράδι. Αρκούν όμως περίπου 24 ώρες να πάρουν ένα πρώτο ροζ χρώμα και ωραία γεύση.
Αυτά τα αυγουλάκια κανονικά έπρεπε να τα έχω ανεβάσει την Κυριακή. Ήμουν στο εργαστήρι φωτογραφίας που διοργάνωσα στην Κρήτη και αφού είχα έτοιμη την ανάρτηση, είχα σκεφτεί πως θα αρκούσε να πατήσω ένα “publish” κάποια στιγμή που θα είχα ελεύθερο χρόνο. Καλά. Ούτε ελεύθερο λεπτό δεν είχα τελικά. Κάντε λίγο υπομονή και θα σας πω περισσότερα σύντομα για αυτή την υπέροχη εμπειρία! Προς το παρόν, αυγά τουρσί λοιπόν!
Κανένα Σχόλιο