Μπισκοτογλυκό Ψυγείου με Άνθος Αραβοσίτου, Κρέμα Τσίζκεϊκ και Φράουλες
Ένα γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα λεμονιού, κρέμα άνθους αραβοσίτου, κρέμα τσίζκεϊκ και φρέσκιες φράουλες. Δροσερό, ανάλαφρο και ανοιξιάτικο! Α, και πανεύκολο φυσικά.
Προχθές ήταν τα γενέθλιά μου. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, οι Τετάρτες δεν προσφέρονται και για πολλά άλλωστε. Ήθελα όμως να υπάρχει ένα ιδιαίτερο γλυκό να μου θυμίζει πως δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Και αυτό το γλυκό ήθελα να έχει φράουλες μιας και η Mrs. D. έβαζε φράουλες στις τούρτες που μου έφτιαχνε όταν ήμουν μικρή. Πάντα με θεωρούσα τυχερή που έχω γενέθλια τον Μάιο, και είναι η εποχή για κόκκινες ζουμερές φραουλίτσες!
Καλά όλα αυτά, δεν είχα όμως ούτε τον χρόνο ούτε το κουράγιο να κάνω κανονική τούρτα. Ούτε καν ένα απλό κέικ. Σκέφτηκα λοιπόν πως ήταν ευκαιρία να φτιάξω ένα γλυκάκι που σκέφτομαι καιρό να δοκιμάσω. Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου, με μπισκότα. Μπισκοτογλυκό που λέμε. Τελικά από την έρευνά μου διαπίστωσα ότι τα μπισκοτογλυκά, σε διάφορες εκδοχές, είναι δημοφιλή σε όλες τις χώρες. Άλλοι βάζουν digestives, άλλοι πτι μπερ, άλλοι γεμιστά, φρυγανιές, κρέμες στιγμής, τυρί κρέμα, σαντιγί, φρούτα, ζελέ, κομπόστες… Σε ό,τι συνδυασμό μπορεί να σκεφτεί κανείς. Άλλα μπαίνουν στο ψυγείο και άλλα στην κατάψυξη.
Όπως και να έχει, ο σκοπός είναι να μαλακώσουν τα μπισκότα από τις κρέμες και το κρύο του ψυγείου, και να πάρουν μια υφή σχεδόν σαν κέικ. Έτσι κόβεται και τρώγεται πολύ πιο εύκολα το γλυκό. Θέλει λοιπόν λίγο χρόνο αναμονής πριν το καταβροχθίσουμε. Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται την δεύτερη μέρα. Την πρώτη είναι ακόμα λίγο τραγανά τα μπισκότα, και την τρίτη έχουν πια μαλακώσει λίγο παραπάνω. Όχι ότι δεν είναι πεντανόστιμο και έτσι, ρωτήστε και μένα που κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο κλέβω και μια κουταλιά…
Να πω κάτι δυο λεπτά πριν κλείσω; Τα βήματα ίσως φαίνονται πολλά. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά περιγράφω πολύ αναλυτικά τις κινήσεις. Γενικά μου αρέσει να γράφω με λεπτομέρεια για να μπορούν όλοι να ακολουθήσουν τα βήματα άσχετα με την εμπειρία που έχουν στην κουζίνα. Όσοι με παρακολουθείτε το ξέρετε πια αυτό, σωστά;
Καλή φραουλοεποχή λοιπόν εύχομαι σε όλους! Να ευχαριστηθούμε την άνοιξη όσο προλαβαίνουμε διότι ο καιρός ζεσταίνει και σε λίγο μόνο παγωτά θα θέλουμε να τρώμε.
Εξαιρετική η παραλλαγή σου με γεμιστά μπισκότα! Θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι που θα έχω εδώ τα πιτσιρίκια μου, οπωσδήποτε, ακόμη και με άλλα φρούτα!
Ευχαριστώ πολύ! Τέλεια, ανυπομονώ να ακούσω εντυπώσεις!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα γεμιστά μπισκότα. Την γέμιση τους την προσθέτουμε κανονικά στις στρώσεις?
Ευχαριστώ
Αχ βλέπω τώρα πως δεν το αναφέρω, καλή η ερώτησή σου. Ναι, αφήνω τη γέμιση όπως είναι όταν ανοίξω τα μπισκότα (άρα κάποια θα έχουν και κάποια όχι)! Αν δοκιμάσεις το γλυκό θα χαρώ να ακούσω πως σου φάνηκε!
Διόρθωσα και το κείμενο, ευχαριστώ που μου το επισήμανες!