Υπέροχη, Ζουμερή Τσιπούρα – Πως ψήνουμε ολόκληρο ψάρι στο Slow Cooker
Εύκολη, απλή, νόστιμη, ζουμερή, καλοψημένη τσιπούρα χωρίς μυρωδιές στην κουζίνα. Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσουμε ψάρι είναι αυτός. Στο slow cooker.
Τσιπούρα μαγείρεψα πρώτη φορά πολύ πρόσφατα. Ήταν για μια δουλειά styling, οπότε δεν είχα πολύ άγχος για το αν θα τρώγεται. Την έκανα στον φούρνο, και πιο πολύ με ενδιέφερε το αν θα είναι όμορφη.
Τελικά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, βγήκε και νόστιμη και όμορφη. Θέλει λίγο προσοχή στο πόση ώρα θα την αφήσεις, αλλά ήταν τόσο απλό το όλο πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ γιατί δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ.
Η μια σκέψη έφερε την άλλη, και είπα να κάνω κάτι που είχα καιρό στο μυαλό μου. Να βάλω ολόκληρο ψάρι στο slow cooker. Φιλέτο έχω κάνει και στο παρελθόν, όταν έφτιαξα αυτή τη νόστιμη πέρκα. Ήθελα όμως να δοκιμάσω ολόκληρο γιατί ήμουν πραγματικά περίεργη πως θα βγει. Ας βάλω λέω τσιπούρα που τη βρίσκει κανείς πανεύκολα και είναι ωραίο ψάρι. Ε λοιπόν βγήκε πραγματικά ζουμερή και νόστιμη.
Το slow cooker έχει τη φήμη ότι είναι κυρίως για κρέας με σάλτσα (stews) αλλά όσο περισσότερο πειραματίζομαι τόσο ανακαλύπτω νέους τρόπους να το χρησιμοποιώ με πραγματικά απίστευτα αποτελέσματα. Και πολλές φορές αυτοί οι τρόποι έχουν την πιο απλή διαδικασία (όπως πχ οι ολόκληρες πατάτες – τέλειο και χορταστικό σνακ – το ολόκληρο κοτόπουλο, το ολόκληρο καλαμπόκι κ.ά.). Έτσι και η διαδικασία του ολόκληρου ψαριού.
Χρησιμοποίησα λίγα υλικά, διότι ήθελα να δημιουργήσω μια βάση πάνω στην οποία να μπορεί ο καθένας να πατήσει και να κάνει δικά του πράγματα. Είναι πιο πολύ μια “how to” συνταγή. Πώς να ψήσουμε λοιπόν ολόκληρο ψάρι στο slow cooker.
Καλημέρα! Τι είναι το slow cooker; Συσκευή ή τρόπος ψησίματος; Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια τεχνική για οποιοδήποτε μεγάλο ψάρι σε ταψί ή γάστρα;
Καλημέρα Κατερίνα! Το slow cooker είναι συσκευή αυτόνομη, που μαγειρεύει το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα και δεν χρειάζεται επιτήρηση. (Για περισσότερα δες εδώ και αν θέλεις επιπλέον πληροφορίες στείλε μου email από την σελίδα “επικοινωνία”) Η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή από αυτή του φούρνου οπότε δεν είναι ίδιο το αποτέλεσμα αν κάνει κανείς κάτι ανάλογο σε αυτόν. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε γάστρα με καπάκι, σε χαμηλή ρύθμιση του φούρνου σου, αλλά θα βάλεις λίγο περισσότερο νεράκι ή άλλο υγρό. Δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε αυτό που σου λέω είναι απλά μια σκέψη, δεν εγγυώμαι ότι θα πετύχει!! Υπάρχει περίπτωση να στεγνώσει διότι στο slow cooker το φαγητό μαγειρεύεται με τους υδρατμούς και μένει ζουμερό. Αν το επιχειρήσεις περιμένουμε εντυπώσεις! Καλή επιτυχία!
Το έφτιαξα σήμερα, πρώτη φορά κι εγώ τσιπουρα και ήταν σούπερ! Σε 3.5λιτρων συσκευή, έτσι;
Χαίρομαι που σου πέτυχε! Εγώ τις είχα κάνει σε 6.5λ (το μέγεθος της συσκευής σε κάθε συνταγή υπάρχει στο εικονίδιο στα αριστερά). Αλλά εδώ δεν μας πειράζει πολύ, αρκεί να χωράνε και να υπολογίζουμε τον χρόνο ανάλογα. Ευχαριστώ για το σχόλιο!