Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή)
Ένα εντυπωσιακότατο γλυκό που συνδυάζει μαστιχωτά, βαθιά σοκολατένια μπράουνις φτιαγμένα με ελαιόλαδο, και κρεμώδες παγωτό με μασκαρπόνε και γεύση καφέ. Συμπληρώνουμε με μπισκότα βουτηγμένα σε λικέρ ιρλανδικής κρέμας, και μια γρήγορη σάλτσα σοκολάτας.
Πως σας ακούγεται; Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται. Οι γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους απίστευτα.
Μπράουνις ελαιόλαδου με μαστιχωτό εσωτερικό, με γεύση πιο-σοκολάτα-δε-γίνεται, που είναι και τα ευκολότερα μπράουνις που έχετε κάνει ποτέ. Παγωτό χωρίς μηχανή και χωρίς ανακατέματα, με πλούσια κρεμώδη υφή και υπέροχη γεύση γαλακτερού καφέ. Μπισκότα πνιγμένα σε λικέρ Irish cream, και σάλτσα σοκολάτας με αυτό το μικρό τακ που δίνει η προσθήκη ελάχιστου αλκοόλ. Όλα μαζί σε ένα μεγάλο ποτήρι ή μπολ, και έχουμε ένα πραγματικά απολαυστικό επιδόρπιο. Κοιτάξτε να φάτε το μισό σας φαγητό μόνο, για να μείνει χώρος για τούτο εδώ!
Δυο σημειώσεις πριν κλείσω. Τα μπράουνις είναι φτιαγμένα ειδικά για συνοδευτικό παγωτού, άρα δεν είναι θεόγλυκα. Αν τα θέλετε πιο γλυκά μπορείτε να αυξήσετε λιγουλάκι τη ζάχαρη. Εγώ να πω την αλήθεια τα προτιμώ έτσι. Επίσης, το παγωτό (όπως όλα τα παγωτά που γίνονται χωρίς μηχανή) θέλει λίγο χρόνο εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και να σερβίρεται πιο εύκολα. Περίπου 10 λεπτά λογικά είναι οκ, ανάλογα την εποχή. Η υφή του είναι το κάτι άλλο πάντως. Κρεμώδες και πλούσιο λόγω του μασκαρπόνε. Πραγματικά το αγάπησα.
Δείτε στις οδηγίες πόσο εύκολα φτιάχνεται το γλυκό και δοκιμάστε το. Και μην παραλείψετε να έρθετε να μου πείτε πως σας φάνηκε. Αν το φωτογραφίσετε μάλιστα, θυμηθείτε να βάλετε hashtag #thefoodiecorner για να το δω κι εγώ!
Κανένα Σχόλιο