Σπαγγέτι με Σάλτσα Κιμά από Γαλοπούλα και Λαχανικά
Σήμερα συνοδεύουμε το σπαγγέτι μας με μια πεντανόστιμη σάλτσα κιμά από στήθος γαλοπούλας με πολλά λαχανικά. Μια υπέροχη εναλλακτική της κλασικής συνταγής, αν θέλουμε κάτι διαφορετικό, ή κάτι πιο light! (Εκδοχές για κατσαρόλα και slow cooker)
Αυτή τη στιγμή που γράφω υποφέρω από φοβερούς πόνους στη μέση. Έχω βρει τη μόνη καρέκλα στο σπίτι στην οποία μπορώ να κάτσω κάαααπως καλά, και σφίγγω τα δόντια γιατί θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή. Το θέμα της μέσης το έχω από μικρή και κατά καιρούς με «πιάνει», είτε λόγω κάποιας κουραστικής δραστηριότητας, είτε λόγω κάποιας απότομης κίνησης. Προχθές το πρωί στη βόλτα με τον Westley, εκεί που χάζευα κάτι, πήγε λίγο προς το πλάι χωρίς να τον καταλάβω, γύρισε περίεργα το σώμα μου και τσακ, ένιωσα ένα μικρό τραβηγματάκι. Αμέσως κατάλαβα ότι θα έχω θέμα. Το πόσο θέμα θα είχα το κατάλαβα αργότερα, μετά από πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Ο πόνος της μέσης είναι φρίκη, και συγκρίνεται με λίγα πράγματα. Μέση, αυχένας, δόντι, αυτί. Για μένα αυτά είναι τα χειρότερα. Τέλοσπάντων. Να πούμε κάτι πιο ευχάριστο;
Ας μιλήσουμε για μακαρόνια με κιμά! Ένα πιάτο που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα ό,τι και να μας απασχολεί! Ελληνικό comfort food, σωστά; Ένα πιάτο που ποτέ δεν συνοδεύεται από γκρίνια και σχόλια τύπου «αυτό θα φάμε;».
Είπα λοιπόν να δοκιμάσω μια σάλτσα κιμά σε εκδοχή λίγο διαφορετική από την κλασική. Χρησιμοποίησα κιμά από στήθος γαλοπούλας και πρόσθεσα πολλά λαχανικά. Νιώθω ότι πρέπει να εμπλουτίσω τη διατροφή μας με περισσότερα λαχανικά γενικότερα, και αυτή ήταν πολύ καλή ευκαιρία αφού νοστιμίζουν πολύ το φαγητό.
Η σάλτσα αυτή είναι πολύ γευστική, και η νοστιμιά της είναι λεπτή και διακριτική. Της ταιριάζει λοιπόν ένα ποιοτικό ζυμαρικό. Για μένα αυτό είναι συνώνυμο της Χρυσής Σειράς της MISKO. Έχουμε ξαναμιλήσει για την Χρυσή Σειρά, αυτή με την απίστευτα όμορφη και σικάτη μαύρη συσκευασία. Παράγεται από μια και μόνο ποικιλία σίτου, την Σβέβο, η οποία καλλιεργείται στην Ελλάδα από επιλεγμένους παραγωγούς που ακολουθούν την τεχνογνωσία της MISKO για να δημιουργήσουν αυτό το πραγματικά ξεχωριστό ζυμαρικό. Τα χαρακτηριστικά που μου κάνουν την μεγαλύτερη εντύπωση; Το «κράτημα» του μακαρονιού στο βράσιμο και το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεϊνών από άλλα ζυμαρικά. Σε συνδυασμό λοιπόν με αυτή τη σάλτσα έχουμε ένα πιάτο που εκτός από νόστιμο είναι και πολύ χορταστικό!
Τη σάλτσα μας μπορούμε να την κάνουμε στην κατσαρόλα όπως συνηθίζεται, αλλά έχουμε και την επιλογή να την κάνουμε στο slow cooker. Για μένα ο κιμάς γενικά και η Μπολονέζ θέλουν πολύ ώρα μαγείρεμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τις συνταγές εκείνες που σου λένε «αφήστε τη σάλτσα να δέσει περίπου 15 λεπτά»! Ποτέ μα ποτέ δεν έχω αφήσει τόσο λίγο καμία τέτοια σάλτσα. Δεν ξέρω, ίσως είναι προσωπικό γούστο, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα προλάβει να δέσει σε τόσο λίγο χρόνο. Ένα φαγητό σαν αυτό αξίζει την καλύτερη μεταχείριση. Και όσο σιγοβράζει, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε και τόσο πολύ, οπότε δεν μας κάνει μεγάλη διαφορά στην ευκολία. Υπολογίζουμε απλά να την ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα, και της δίνουμε τον χρόνο της να μεταμορφωθεί από κιμά με ζουμί, σε πλούσια σάλτσα! Εναλλακτικά την βάζουμε στο slow cooker και την ξεχνάμε.
Ευτυχώς που έφτιαξα μια γερή ποσότητα σάλτσας την Κυριακή, και έχω να απολαμβάνω όλη την εβδομάδα που δεν μπορώ όχι να μαγειρέψω… ούτε να κουνηθώ!
Καλημέρα Ελένη! Αρχικά εύχομαι να περάσει το θέμα με τη μέση σου! Σιδερενια! Στα της συνταγής, αυτός ο κιμάς γίνεται στο Slow Cooker και χωρίς τσιγαρισμα; Αλήθεια; θυμάμαι που έλεγες ότι ο κιμάς γίνεται νιανια! Αν είναι έτσι, τρέχω να βρω κιμά γαλοπούλας
Καλημέρα Σοφία, ευχαριστώ για τις ευχές! Καλή χρονιά να έχεις με υγεία και χαρές πολλές. Ο κιμάς από γαλοπούλα δεν γίνεται νιανια! Απλά θέλει καλό ανακάτεμα γιατι σβολιάζει, οπότε πρέπει να “σπάσεις” τα κομμάτια που δημιουργούνται. Καλή επιτυχία με τη συνταγή αν τη δοκιμάσεις!