Σούπα με Κάστανο και Αχλάδι – Ένα Ορεκτικό για το Γιορτινό Τραπέζι
Μια υπέροχη σούπα με πολύ λεπτές γεύσεις και άρωμα, η Σούπα με Κάστανο και Αχλάδι αποτελεί μια καλή και εύκολη επιλογή για το γιορτινό μας τραπέζι.
Σκέφτηκα την εβδομάδα αυτή να επικεντρωθώ σε συνταγές που θα ταίριαζαν στο τραπέζι μας τις μέρες των Χριστουγέννων. Η σουπίτσα αυτή είναι ιδανική για να ξεκινήσει κανείς ένα μεγάλο γεύμα, μιας και έχει πολύ φίνες γεύσεις, και το κάστανο την κάνει ιδιαίτερα γιορταστική. Το αχλάδι δίνει μια υπέροχη γλύκα και ενώ η παρουσία του είναι διακριτική, προσδίδει αυτό το κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο στο αποτέλεσμα.
Η προετοιμασία του πιάτου είναι πολύ εύκολη, και μιας και μιλάμε για τραπεζώματα, μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα και να μας μείνει μόνο το ζέσταμά της για να τη σερβίρουμε. Θα έλεγα ότι ίσως είναι και καλύτερη μετά από μια βραδιά στο ψυγείο, αφού οι γεύσεις θα έχουν «γνωριστεί» και δεθεί καλύτερα! Τέτοια ορεκτικά είναι σωτήρια για κάποιον που έχει να μαγειρέψει για πολλούς επισκέπτες και δεν μπορεί να κλωνοποιηθεί για να τα προλάβει όλα ανήμερα.
Στην ποσότητα έχω σημειώσει ότι βγαίνουν 4 μερίδες. Αυτές είναι μερίδες ορεκτικού. Για χόρταση η συνταγή θα φτάσει για 3 άτομα, αλλά άνετα διπλασιάζετε τα υλικά φτιάχνετε περισσότερη σούπα.
Stay tuned αν είστε περίεργοι για το διπλανό πιάτο στη φωτογραφία!
Ουάου!!! Πολύ θα ήθελα να τη φτιάξω αλλά η γιορτινή παρέα έχει και δύσκολους στις γεύσεις!!
Αχ Ξανθή μου κρίμα! Αν και είναι πολύ διακριτική η γεύση, τα πειράματα είναι καλύτερα να γίνονται όταν δεν έχουμε κόσμο! 😉 Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.