Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη
Μια πανεύκολη μακαρονάδα με νόστιμα και θρεπτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης, καπνιστό τόνο και φρέσκο μαϊντανό. Ενισχύουμε κι άλλο τη νοστιμιά με λίγη σάλτσα Worcestershire, ένα τακ Αγγλική μουστάρδα και ένα πασπάλισμα κάπαρης. Ιδανικό πιάτο για ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό γεύμα.
Τα ζυμαρικά με τόνο είναι από τα πολύ αγαπημένα μου γρήγορα γεύματα. Εύκολο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο φαγητό που περνάει σε άλλο επίπεδο με τη χρήση ζυμαρικών ολικής άλεσης MISKO και καπνιστό τόνο αντί για κανονικό.
Πολλές φορές που δουλεύω μέχρι αργά θέλω μεν να μαγειρέψω κάτι να φάω, αλλά δεν είμαι και για πολύπλοκα πράγματα. Ακούγεται γνωστό το σενάριο; Επίσης πολλές φορές όταν είμαι σε τέτοια φάση δεν έχω προλάβει καν να ψωνίσω. Οπότε χρειάζομαι κάτι που δεν έχει στη λίστα υλικών το μισό μανάβικο. Ιδανικά είναι τα υλικά εκείνα που «ζουν» στο ντουλάπι αρκετό καιρό και μας σώζουν στα δύσκολα.
Ο τόνος είναι ένα από αυτά τα υλικά. Κάποιες φορές τον κάνω σαλάτα με ρεβίθια ή πρασινάδες – πολλές φορές όμως θα τον συνδυάσω και με ζυμαρικά για την πιο εύκολη μακαρονάδα. Από τότε δε που δοκίμασα τον καπνιστό τόνο, έχει προστεθεί και αυτός στη μόνιμη συλλογή μου.
Στην μόνιμη συλλογή μου όμως (δηλαδή στα τρόφιμα που έχω πάντα στο ντουλάπι) είναι εννοείται και τα ζυμαρικά. Αυτό το ξέρετε πια και νομίζω ισχύει για όλους μας, σωστά; Όπως επίσης ξέρετε από παλαιότερες αναρτήσεις πως τα τελευταία χρόνια έχω εντάξει στη διατροφή μου και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης της MISKO. Αυτό δεν το κάνω μόνο για την θρεπτική τους αξία που είναι αξιοσημείωτη, το κάνω και επειδή μου αρέσουν πραγματικά σε γεύση. Ενώ είναι πάρα πολύ κοντά στα κλασικά και σε γεύση και σε χρώμα, δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ ειδικά ταιριάζουν εκπληκτικά.
Μια σπαγγετάδα λοιπόν που γίνεται στην ώρα που χρειάζονται τα ζυμαρικά να βράσουν, άντε και μερικά λεπτά παραπάνω για να έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσουμε. Είναι από αυτές τις τόσο γρήγορες συνταγές που καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για να τηρούμε τους χρόνους.
Δοκιμάστε τη λοιπόν κι εσείς και ελάτε να μου πείτε πως σας φάνηκε! Ακόμα καλύτερα, ανεβάστε φωτογραφία στο Instagram και κάντε με tag (@thefoodiecorner και hashtag #thefoodiecorner) για να τη βρω και να την ανεβάσω στα stories μου! Δεν ξέρετε πόσο μου αρέσει να βλέπω τις δημιουργίες σας!
Τέλεια συνταγή! Και τα Barilla ολικής άλεσης έχουν πολύ ωραία γεύση. Τον καπνιστό τόνο που τον βρίσκεις?
Ευχαριστώ πολύ πολύ! Καπνιστό τόνο έχουν πλέον τα περισσότερα σουπερ μαρκετ, μαζί με τους κανονικούς! Υπάρχει γνωστής Ελληνικής μάρκας αλλά και ιδιωτικής ετικέττας. Ελπίζω να βρεις κι εσύ εύκολα εκεί που είσαι, αξίζει. Φιλιά πολλά!
τι εννοείτε όταν λέτε μουστάρδα αγγλικού τύπου;
Ευχαριστώ!
Εννοώ την κάπως καυτερή μουστάρδα, αυτή με την ιδιαίτερη γεύση. Συνήθως το αναφέρει στο ταμπελάκι του σουπερμάρκετ αν είναι αγγλική!