Γλυκοπατάτες, Πατάτες και Ρεβίθια με Γάλα Καρύδας και Κάρυ, στο Slow Cooker (Vegan)
Ένα υπέροχο, νηστίσιμο φαγητό που θα σας ενθουσιάσει με την τροπική γεύση του και την ευκολία της προετοιμασίας του στο slow cooker. Γλυκοπατάτες, πατάτες, ρεβίθια, γάλα καρύδας, τζίντζερ και φυστικοβούτυρο συνθέτουν ένα νόστιμο μαγειρευτό φαγητό που συνοδεύεται ιδανικά από ρύζι μπασμάτι ή ινδικά ψωμάκια νααν για το «μάζεμα» της σάλτσας.
Το ινδικό φαγητό το αγαπώ πολύ αλλά δυστυχώς δεν το τρώω συχνά. Ο Μίστερ ούτε να το βλέπει δεν θέλει μιας και δεν είναι φαν των μπαχαρικών γενικά. Έτσι όταν το φτιάχνω το απολαμβάνω πραγματικά πολύ. Το συγκεκριμένο φαγητό βέβαια δεν ξέρω αν μπορώ να το αποκαλέσω ινδικό ακριβώς, πιο σωστά μάλλον πρέπει να πω ότι είναι εμπνευσμένο από ινδικές γεύσεις. Όπως με εκνευρίζει όταν κάποιοι βαφτίζουν «ελληνικά» κάποια άσχετα πιάτα, έτσι πρέπει κι εγώ να προσέχω με αυτά που γράφω.
Αυτή τη συνταγή λοιπόν την έχω πρωτοδοκιμάσει πριν πολλά χρόνια, γύρω στα 6-7, και επειδή είχε μεγάλη επιτυχία (την έφτιαξα για τραπέζι μια Μεγάλη Παρασκευή) την σημείωσα σε ένα χαρτάκι και την κράτησα με σκοπό να την ανεβάσω στο τότε μπλογκ μου. Πέρασαν τα χρόνια, μετακόμισα, άλλαξα δουλειά, άλλαξα ακόμα και μπλογκ, και το χαρτάκι ακόμα μαζί μου, στη στοίβα με τις σημειώσεις. Ήθελα να την ανεβάσω βλέπετε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, και όλο το ξέχναγα! Φέτος ήρθε η ώρα της.
Δεν είναι από τα έντονα πιάτα, ούτε είναι καυτερό, παρά την παρουσία του κάρυ. Είναι ήπια η γεύση του και απλά αφήνει μια ζεστή αίσθηση στον ουρανίσκο από το τζίντζερ. Αυτό φυσικά μπορεί να εξαρτηθεί και από κάρυ που θα βάλετε, δηλαδή δεν είναι όλες οι σκόνες το ίδιο – αν όμως πάρετε ένα συμβατικό από το σουπερμάρκετ θα έχετε αυτό το αποτέλεσμα. Μιλάμε πάντα για το κίτρινο κάρυ (υπάρχουν και κόκκινα αλλά αυτά δεν τα βλέπουμε εδώ τόσο συχνά).
Θα έλεγα πως είναι το τέλειο πιάτο για κάποιον που θέλει να γευτεί αρώματα Ινδίας αλλά διστάζει να δοκιμάσει κανονική ινδική συνταγή μήπως και παραείναι τολμηρή για τους πιο δύσκολους της οικογένειας! Επίσης είναι το τέλειο πιάτο για την Μεγάλη Εβδομάδα που θα έχετε πια βαρεθεί τα περισσότερα νηστίσιμα και θα ψάχνετε κάτι διαφορετικό να βάλετε στο τραπέζι σας.
Για την ευκολία της συνταγής τι να πούμε; Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, οι μαγικές λέξεις είναι δυο. Slow cooker. Βάζουμε τα υλικά στη συσκευή και ασχολούμαστε με άλλα πράγματα. Πάμε τις βόλτες μας, κάνουμε τις δουλειές μας, ό,τι θέλουμε. Πριν το σερβίρισμα βράζουμε λίγο ρύζι και αυτό ήταν. Τρώμε σπιτικό φαγητό, υγιεινό και νόστιμο χωρίς καθόλου κόπο.
Κανένα Σχόλιο