Καλότυχη Σούπα με Μαυρομάτικα και Λουκάνικο στο Slow Cooker
Καλή Χρονιά σε όλους! Εύχομαι το 2014 να σας φέρει πολλές ευτυχισμένες στιγμές, πολλές επιτυχίες και πολύ χαμόγελο. Ξεκινάμε τη χρονιά με μια σούπα που, πως τα ‘φερα από δω πως τα ‘φερα από κει, την έκανα και σύμβολο.
Στην Αμερική υπάρχει ένα φαγητό το Hoppin’ John, που γίνεται με μαυρομάτικα και ρύζι. Τρώγεται την Πρωτοχρονιά κυρίως στις νότιες πολιτείες, και φέρνει καλή τύχη για όλο το νέο έτος. Αφού λοιπόν τα μαυρομάτικα είναι τόσο γούρικα, είπα κι εγώ σαν πρώτη συνταγή του 2014 να μοιραστώ μαζί σας αυτή την ωραία σουπίτσα.
Το πιάτο των Αμερικάνων έχει και χόρτα, τα οποία λέει συμβολίζουν το πράσινο των δολαρίων… Να κι άλλη μια ομοιότητα. Εμένα εκτός από πράσινο, έχει κι άλλα χρωματάκια η σούπα, να πιάσουμε και λίγο από ευρώ! Ρύζι δεν έχει, αλλά είναι τόσο βολική που και αυτό θα της ταίριαζε.
Η αλήθεια είναι πως αρχικά σκεφτόμουν μήπως δεν κάνει για πρώτη ανάρτηση αυτό το φαγητάκι. Δεν είναι από τα πιο εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Από την άλλη έχουμε φάει ήδη τόσα γλυκά και τόσα πλούσια φαγητά. Προσωπικά είμαι σε φάση που πραγματικά το σώμα μου με παρακαλάει να το ταΐσω με υγιεινή τροφή μετά τις τόσες καταχρήσεις.
Σκέφτηκα λοιπόν τα εξής.
α. Η σούπα είναι υγιεινή, όπως θέλω να είναι η διατροφή μας το 2014.
β. Είναι πλούσια σε γεύση με αρκετά υλικά, αλλά είναι πολύ οικονομική. Επίσης στόχος για τη νέα χρονιά.
γ. Η συνταγή είναι δικιά μου, έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει και αξιοποίησα ό,τι είχε το ψυγείο και η ντουλάπα. Μου αρέσει αυτό.
δ. Είναι μαγειρεμένη στο slow cooker, και θέλω να μοιραστώ περισσότερες τέτοιες συνταγές μαζί σας φέτος.
ε. Λίγο γούρι δε με χαλάει για τη νέα χρονιά!
Και ιδού η σούπα σύμβολο των στόχων μου για το 2014! Χρόνια μας πολλά!
Καλή και νόστιμη χρονιά!
Δεν διαθέτω συσκευή αργού μαγειρέματος αλλά νομίζω σε χαμηλή ένταση σε κοινή κατσαρόλα μπορεί να γίνει, μου αρέσει ο συνδυασμός των υλικών που έβαλες.
Καλή χρονιά Ξανθή! Ελπίζω να πέρασες ωραία στο ταξίδι σου. Σίγουρα γίνεται και σε κατσαρόλα η σούπα. Εγώ θα σοτάριζα πρώτα τα λουκάνικα και τα πιο σκληρά λαχανικά (πιπεριές, σέλερυ κλπ), μετά θα έβαζα νερό, πελτέ, φασόλια, μυρωδικά, και λίγο πριν το τέλος τα χόρτα. Ίσως να έβγαζα και το λουκάνικο μετά το σοτάρισμα και να το ξαναέβαζα πριν το τέλος, για να μη σκληρύνει. Ευχαριστώ για το σχόλιο – το πρώτο του 2014 🙂