Λαχανόρυζο με Κάρυ
Το λαχανόρυζο είναι από τα πιάτα που δεν φτιάχνω συχνά, και όποτε το φτιάχνω αναρωτιέμαι γιατί. Είναι τόσο νόστιμο, υγιεινό και οικονομικό που θεωρώ ότι αξίζει μια θέση στο μηνιαίο πρόγραμμα φαγητού μιας οικογένειας. Εδώ του δίνουμε μια ξεχωριστή νότα με λίγο κάρυ, έτσι για να το ζωηρέψουμε!
Το λαχανόρυζο αυτό προέκυψε όταν κάποιος μου χάρισε το μισό από ένα φρεσκότατο, λαχταριστό λάχανο. Μόνη μου σπανίως αγοράζω διότι δεν το εκτιμούν όλοι στο σπίτι όσο εγώ… Το συγκεκριμένο ήταν βιολογικό, και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το αξιοποιήσω.
Τι να φτιάξω, τι να φτιάξω, ευτυχώς θυμήθηκα πόσο μου αρέσει το λαχανόρυζο (λέω ευτυχώς γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι θα θυμηθώ κάτι τέτοιο εγκαίρως, πολλές φορές το θυμάμαι αφού έχω χρησιμοποιήσει το υλικό σε κάτι άσχετο και βαρετό). Και κάπου εκεί στο ξεκίνημα του μαγειρέματος – δεν ξέρω πως – μου ήρθε η ιδέα να ρίξω και λίγη σκόνη κάρυ μέσα. Αποδείχτηκε καλή ιδέα, γιατί οι γεύσεις ταιριάξανε απόλυτα και ενώ τα υλικά του πιάτου είναι λίγα, τα αρώματα το κάνουν πλουσιότατο.
Δοκίμασε μια άλλη φορά με καπνιστή πάπρικα αρκετή όμως είναι υπέροχο!!
Καλημέρα.
Μμ, ωραίο ακούγεται. Κι έχω μια έξτρα καπνιστή… θα το δοκιμάσω σίγουρα! Καλημέρα Ξανθή!
Γεια σου Ελενη!
Αν σου πω οτι δεν εχω φτιαξει ποτε λαχανορυζο και τωρα που το συνειδητοποιω, αναρρωτιεμαι το γιατι! Πολυ λαχταριστο φαινεται και σιγουρα το καρρυ του παει πολυ!
Καλημέρα! Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε (αν σου αρέσει το λάχανο βέβαια!). Είτε το κλασικό είτε τις τόσες παραλλαγές που δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο πιάτο. Στο link love θα δεις κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές “συναδέλφων” μπλόγκερς!
Καλημέρα Ελένη πολύ ωραίο φαγάκι το λαχανόρυζο και με κάρυ φαντάζομαι θα είναι ξεχωριστό στη γεύση….δεν το έχω μαγειρέψει έτσι ποτέ……συνήθως χρησιμοποιώ το κάρυ σε κρέας και κοτόπουλο.Μπαίνει στο πρόγραμμα……..θα σου πω εντυπώσεις!
Γεια σου Λένα! Το κάρυ μου αρέσει και με λαχανικά, ειδικά πατάτες, κουνουπίδι και λάχανο. Ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή. Αναμένω νεότερα!