Σούπα με Μανιτάρια, Κόκκινη Πιπεριά και Άγριο Ρύζι στο Slow Cooker (Vegan)
Μια εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη σούπα στο slow cooker με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα) και το άγριο ρύζι. Την νοστιμιά συμπληρώνουν γεύσεις όπως αυτές της κόκκινης πιπεριάς, του τζίντζερ, του κρασιού, του λεμονιού, του εστραγκόν και του σκόρδου, μεταξύ άλλων. Το γάλα σόγιας και η διατροφική μαγιά στο τέλος του μαγειρέματος δίνουν ωραία κρεμώδη υφή στο τελικό αποτέλεσμα.
Πως είστε; Δύσκολους και περίεργους καιρούς περνάμε. Αν με ακολουθείτε στα σόσιαλ θα έχετε δει τις απόψεις μου για τα μηνύματα με τα οποία βομβαρδιζόμαστε. Μας προτρέπουν να κάνουμε ό,τι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, από το να διαβάσουμε μια βιβλιοθήκη ολόκληρη, μέχρι να μάθουμε ξένες γλώσσες ή να φτιάξουμε τους κοιλιακούς του Καλ Ντρόγκο. Θυμάστε στην αρχή που έλεγαν δεν είμαστε διακοπές; Αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Δεν είμαστε διακοπές, ούτε πρέπει σώνει και ντε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για να κάνουμε επιτέλους όλα αυτά τα ωραία πράγματα που πάντα θέλαμε. Για να κάνεις ωραία πράγματα πρέπει να έχεις διάθεση. Και οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να κρατάμε τη διάθεσή μας στα ύψη. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και φυσιολογικό άλλωστε. Αυτό που ζούμε είναι δύσκολο, στενάχωρο, καταθλιπτικό και αγχωτικό. Αν λοιπόν δεν έχουμε όρεξη για τίποτα, δεν χρειάζεται να νιώθουμε και τύψεις από πάνω που δεν φτιάχνουμε σπιτικά ζυμαρικά ενώ ο κόσμος καίγεται. Ο καθένας μας περνάει αυτές τις στιγμές όπως μπορεί, και αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν μας βγαίνει να καθαρίσουμε το σπίτι από πάνω μέχρι κάτω οκ. Αν μας βγαίνει να ψήνουμε όλη μέρα κέικ και αυτό μια χαρά. Αλλά αν με το ζόρι σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ή τον καναπέ, δεν χρειάζεται να πιεζόμαστε να κάνουμε «πράγματα». Ας αφήσουμε χώρο στη θλίψη, ανθρώπινο συναίσθημα είναι και χρειάζεται να το ζήσουμε. Να πενθήσουμε γι’ αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη! Είτε λοιπόν έχουμε βήμα και μας ακούνε εκατοντάδες άνθρωποι, είτε μιλάμε με έναν φίλο στο τηλέφωνο, ας θυμόμαστε πως ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Προσοχή στις συμβουλές που δίνουμε. Αυτά.
Αν έχετε όρεξη λοιπόν να μαγειρέψετε κάτι καινούργιο (εγώ κάνω ελάχιστα καινούργια πράγματα αυτές τις μέρες να ξέρετε – τη βγάζουμε με φακές, φασολάκια και μακαρόνια εκ περιτροπής) αυτή η σουπίτσα είναι καλή περίπτωση. Καταρχήν είναι πανεύκολη, τα ρίχνουμε όλα στο slow cooker και πιάνουμε θέση στον καναπέ για τον επόμενο Νετφλιξομαραθώνιο. Τα υλικά απόλυτα ταιριαστά μεταξύ τους και με ένταση που πάντα χρειάζεται στις νηστίσιμες συνταγές. Μανιτάρια (φρέσκα πορτομπέλο και άγρια αποξηραμένα), κόκκινη πιπεριά γλυκιά, τζίντζερ, σκόρδο, κρασί, λεμόνι, εστραγκόν και άλλα. Και φυσικά το άγριο ρύζι που κάνει το πιάτο πολύ πιο χορταστικό και ενδιαφέρον.
Έχω προσθέσει επίσης και λίγο marmite το οποίο θα το βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν δεν υπάρχει στο δικό σας προφανώς δεν θα πάρετε τους δρόμους να το ψάξετε, απλά θα το παραλείψετε. Ακόμα και να το βρείτε, αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη θα έλεγα μη το πάρετε γιατί πιθανό να μην σας αρέσει, είναι ένα Αγγλικό άλειμμα με τρελά έντονη γεύση και πολύ περίεργη. Εγώ το χρησιμοποιώ για ενισχυτικό γεύσης στο μαγείρεμα, όχι σαν άλειμμα. Αν από την άλλη είστε βίγκαν ή τρώτε συχνά βίγκαν πιάτα, πάρτε ένα βαζάκι και προσθέστε στα φαγητά σας μικρές ποσότητες για περισσότερο βάθος στις γεύσεις.
Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε στη σούπα λίγο γάλα σόγιας και διατροφική μαγιά για υπέροχη κρεμώδη υφή.
Σας αφήνω με τη συνταγή. Να προσέχετε!
Πόσο δίκιο έχεις κορίτσι μου σε όσα αναφέρεις. για την απίστευτη κατάσταση. Που ζούμε!!!ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή και για το υπέροχο βιβλίο σου που ευτυχώς παρέλαβα σχετικά σύντομα !να είσαι καλά !!
Αχ σ’ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου αρέσει το βιβλίο!
Είναι πράγματι απίστευτα όλα αυτά που συμβαίνουν. Κουράγιο σε όλους εύχομαι…