Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο στο Slow Cooker
Δεν ξέρω αν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο για το πιάτο αυτό. Τα γιουβαρλάκια είναι από τα πλέον μαμαδίστικα φαγητά, και δεν νομίζω να έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι δε τα τρώει. Εδώ γίνονται παιχνιδάκι, αφού μας τα μαγειρεύει το slow cooker όσο εμείς κάνουμε τις υπόλοιπες δουλειές μας.
Γιουβαρλάκια. Με αυγολέμονο. Λατρεμένο φαγητό. Με απλή προσθήκη περισσότερου νερού γίνονται σούπα (τέλεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα), ή μένουν με την σαλτσούλα τους και συνοδεύονται από ό,τι τραβάει η όρεξή μας (φανταστείτε καλοκαίρι, με πατάτες τηγανητές..!).
Τα γιουβαρλάκια δεν χρειάζονται πολύ χρόνο στο slow cooker, στις 6.5 ώρες στο low είναι έτοιμα. Στην εκδοχή αυτή υπάρχουν και λαχανικά, και εκείνα είναι που πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουν γίνει στο διάστημα αυτό. Τα λαχανικά είναι και ο λόγος που βάζουμε αυτή την ποσότητα υγρού στοιχείου (νερό ή ζωμό), διότι μαγειρεύονται καλύτερα όταν είναι σχεδόν καλυμμένα από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αρκετή σάλτσα, την οποία όμως μπορούμε να «μαζέψουμε» εύκολα με λίγο ψωμάκι. Αν δεν βάλουμε πατάτες (στην περίπτωση που τις προτιμάμε τηγανητές), μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα νερού και να έχουμε πιο πηχτή σάλτσα. Να θυμάστε ότι η ποσότητα υγρού που μένει στο slow cooker μετά το μαγείρεμα εξαρτάται και από το κρέας μας. Αν είναι λιπαρός ο κιμάς θα έχουμε περισσότερη σάλτσα.
Μην ξεχάσετε τη φέτα και φυσικά το φρέσκο ψωμί!
Τέλειο φαγητό και δυναμωτικό!!Καλημέρα Ελένη μας!!!
Ευχαριστώ Λένα. Ό,τι έχει αυγολέμονο είναι αδυναμία μου!
Μωρέ το λιγουρεύτικα χαχα Άνετα άδειαζα μια κατσαρόλα από αυτό!!
Ευχαριστώ! Τώρα μου το θύμισες και θέλω κι εγώ!
Ελένη μου μια ερώτηση: δε χρειάζεται να κάνω το κόλπο που λες με το μικροκυμάτων ή την κατάψυξη που αναφέρεις στα κεφτεδακια για μπουφέ;
Καλή η ερώτησή σου! Παραδόξως δεν χρειάζεται εδώ, ίσως είναι λόγω του ρυζιού, αλλά κι επειδή είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος τα γιουβαρλάκια. Αν τα φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις!!
Αχ ωραία, θα σου πω το βράδυ! Ευχαριστώ!!!
Έγιναν πεντανοστιμα!!! Μυρωδάτα και σφιχτά! Μπήκε στο μενού μας παμψηφεί! Πολλά μπράβο για την προσαρμογή για το slow cooker!
Σούπερ! Αχ πολύ χάρηκα! Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου γράψεις, είναι πολύ σημαντικά αυτά τα σχόλια για μενα. Φιλιά!
Αγαπητή μου επιτέλους ωραίες συνταγές για την crockpot που έχω βάλει στο ντουλάπι εδω κι ένα χρόνο!!!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!
χαχαχα! Ευχαριστώ πολύ πολύ!
Αν το βάλω στο high για να φάμε και το μεσημέρι να υπολογίζω 4 ώρες, τι λες;
Οι χρόνοι των συνταγών εξαρτώνται πάντα από το πόσο γεμάτο είναι το δοχείο (όσο πιο γεμάτο είναι τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται). Επίσης οι συσκευές με μεταλλικό δοχείο μαγειρεύουν ένα τακ πιο γρήγορα. Αν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες με της συνταγής (ποσότες, μέγεθος/είδος συσκευής κλπ) τότε λογικά θα είσαι οκ στις 4-4.5 ώρες. Βάλτα όσο πιο νωρίς μπορείς και στη χειρότερη θα φάτε λίιιγο πιο αργά από το συνηθισμένο 🙂
Πόσο χρόνο αφήνουμε τα λαχανικά στο low μέχρι να προσθέσουμε τα γιουβαρλάκια;
Όσο χρόνο μας πάρει να κάνουμε τα επόμενα βήματα της συνταγής! Δηλαδή να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια. Καλή επιτυχία!