Υγρό Σοκολατένιο Κέικ με Καρύδα στο Slow Cooker – Και Μια Ανακοίνωση!
Το The Foodie Corner ανακοινώνει τις νέες σελίδες του! Από σήμερα έχω μια ολοκαίνουργια γωνίτσα στο μπλογκ. Και για να το γιορτάσουμε σωστά, φτιάχνουμε ένα γλυκάκι στο slow cooker. Δεν έχετε slow cooker; Για δείτε το Goodie Corner!!
Κι έτσι λοιπόν ξεκινάει μια νέα περιπέτεια για μένα. Εδώ και χρόνια σκέφτομαι αυτή την κίνηση, και επιτέλους την έκανα. Όσο ερωτευόμουν το slow cooker μου, τόσο έλεγα πως δεν γίνεται να μην υπάρχει στην Ελλάδα. Είναι τόσο βολικό, τόσο οικονομικό, τόσο εύκολο… και το αποκορύφωμα όλων είναι ότι ταιριάζει τέλεια στην ελληνική κουζίνα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς το έχετε συναντήσει σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, και έχετε σκεφτεί πως δεν είναι για σας, μιας και τα μόνα φαγητά που φαίνεται να μαγειρεύουν σε αυτό, ειδικά στην Αμερική, είναι περίεργα κρέατα με έτοιμες σούπες και μείγματα σε σκόνη… Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Η ευελιξία της συσκευής είναι απίστευτη. Απόδειξη η σημερινή συνταγή. Κέικ σοκολάτας!
Δεν θα σας κουράσω άλλο με το πόσο σούπερ τέλεια συσκευή είναι το slow cooker. Αν παρακολουθείτε το μπλογκ ξέρετε ήδη κάποια πράγματα γι’αυτό. Αν όχι επιλέξτε το Slow Cooker στο κεντρικό μενού και δείτε συνταγές και συχνές ερωτήσεις. Και μετά κάντε μια βόλτα από το Goodie Corner, για να δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς ένα!
Να περάσουμε λοιπόν στη συνταγή. Ένα λαχταριστό, ζουμερό κέικ σοκολάτας, που θα μπορούσε να το πει κανείς και σουφλέ. Κάποια σημεία του είναι πιο «κεϊκένια» ενώ από κάποια άλλα ξεχύνεται μια πηχτή λιωμένη σοκολατένια απόλαυση. Η καρύδα του δίνει ένα πολύ διακριτικό άρωμα, χωρίς να είναι έντονη η γεύση της. Τρώγεται καλύτερα χλιαρό κατά τη γνώμη μου, και μπορούμε να το συνοδέψουμε είτε με λίγη ακόμα τριμμένη καρύδα από πάνω, με κρέμα γάλακτος, ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια (με παγωτό θα έβγαιναν ίσως και 6 μερίδες). Τα συνοδευτικά όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητα, αφού από μόνο του το κέικ είναι γλυκό, πλούσιο και πολύ σοκολατένιο.
Απο βδομάδα πληρώνομαι και θα είμαι η πρ’ωτη σου πελάτισσα….Το περίμενα πως&πως!!!Καλή αρχη Ελένη!!!Σ’ ευχαριστούμε!!!!
Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που το ακούω 🙂 Ευχαριστώ πολύ!
Άργησα λίγο αλλά ήρθα να σε ενημερώσω για το νέο μου απόκτημα.
Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο!!! Μαγείρεψα κοτόπουλο, φακές, χοιρινό, χταπόδι. Όλα τέλεια, ζουμερά, νόστιμα και το κυριότερο ζεστά την ώρα που γυρίσαν τα παιδιά απ’ το σχολείο. Ευχαριστώ Ελένη μου και καλή επιτυχία με την καινούργια γωνιά σου!!!
Σόφη μου σ’ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που το βολεύτηκες. Εύχομαι ακόμα πολλά πολλά μαγειρέματα και επιτυχίες… άντε και στα κέικ τώρα..! Και σ’ευχαριστώ που ήρθες να μου το πεις 🙂
Καλή αρχή και καλή επιτυχία Ελένη!
Το κέικ σου απλά ονειρεμένο και η σκούρα φωτογράφιση το αναδεικνύει απόλυτα!
Ευχαριστώ Ερμιόνη μου για τις ευχές και τα γλυκά σου λόγια!
Ελενη μου η ετοιμη πραλινα θα μπορουσε να αντικατασταθει με φουντουκοπαστα με προσθηκη ισως και λιγο κακαο. Η φουντουκοπαστα φτιαχνεται πολυ ευκολα στο σπιτι.
Πολυ ωραια συσκευη ο slow cooker εχω ακουσει διθυραμβικα σχολια γι’ αυτον! Μακαρι να γινεις η αιτια να τον μαθουν και εδω στην Ελλαδα! Καλη επιτυχια!
Τι καλή ιδέα η φουντουκόπαστα, ειδικά η σπιτική. Ναι θα ταίριαζε νομίζω ωραία, και το κέικ δεν θα χρειαζόταν την έξτρα ζάχαρη της πραλίνας μιας και έχει αρκετή στη συνταγή. Και επειδή εσύ είσαι πολύ διακριτική θα το πω εγώ πως στο μπλογκ σου “Il laboratorio di mm_skg” υπάρχουν οδηγίες για την παρασκευή της φουντουκόπαστας! Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει νηστίσιμη τη συνταγή να έρθει να μας πει πως πήγε! Ευχαριστώ για τις ευχές.
εγώ θα φτιάξω τα ρεβύθια εκτός αν δεν μπορέσω να αντισταθώ στο κέικ στο οποίο έχω αδυναμία!!!!!
Γειά σου Βίκυ! Θέλεις να συμμετέχεις στον διαγωνισμό; Τα σχόλια γίνονται στο άλλο ποστ αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, αν θέλεις θα σε συμπεριλάβω και με αυτό. Μη ξεχάσεις το like & share στο facebook!