Σούπα με Κόκκινες Φακές και Γάλα Καρύδας στο Slow Cooker
Μια υπέροχα αρωματική και κάπως εξωτική σούπα, με κόκκινες φακές και γάλα καρύδας. Τα μπαχαρικά κάνουν τη διαφορά με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μου garam masala. Ελαφρώς πικάντικη, αφήνει μια ωραία ζέστη στον ουρανίσκο και μας χορταίνει πολύ.
Τις τελευταίες μέρες έχει έρθει για τα καλά η άνοιξη. Λουλούδια παντού, η μέρα πολύ μεγαλύτερη, τα γατιά λαλημένα. Μια έντονη επιθυμία για τηγανιτά καλαμαράκια. Αυτά και η αλλεργία μου (που παραδόξως δεν έχει αρχίσει ακόμα, χτυπάτε ξύλο) είναι συνήθως από τα πρώτα σημάδια «επέλασης» του καλοκαιριού. Κι εδώ είναι που χαλάει το πράγμα για μένα. Δεν ξέρω αν είναι το αγγλικό αίμα μου, αλλά πραγματικά θα μπορούσα να ζήσω χωρίς το καλοκαίρι. Ή άντε, να είχε ένα μήνα καλοκαίρι και δατς ιτ. Σαν το ελαιόλαδο ένα πράγμα, δεν μου κάνουν καλό οι υψηλές θερμοκρασίες. Δε λειτουργώ. Και ενώ λατρεύω την άνοιξη, μου δημιουργεί και μια μελαγχολία διότι σημαίνει πως τα βάσανα είναι μπροστά μου. Ανάποδη; Μπορεί.
Η σουπίτσα αυτή είναι κάπως χουχουλιάρικη, αλλά ευτυχώς οι μέρες δεν είναι ακόμα απαγορευτικές για κάτι τέτοιο. Όσο η φλισένια κουβερτούλα βρίσκεται στον καναπέ εγώ θα τρώω σούπες και θα πίνω ζεστό τσάι.
Στα υλικά θα δείτε δυο τρία μπαχαρικά που ίσως λείπουν από το ντουλάπι σας. Το γκάραμ μασάλα για παράδειγμα δεν είναι από αυτά που μας «βρίσκονται» εύκολα. Είναι όμως ένα υπέροχο μείγμα που αξίζει να δοκιμάσετε. Χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική κουζίνα, και υπάρχει σε καλά μπαχαράδικα και ίσως κάποια μεγάλα σουπερμάρκετ. Ίσως να το βρείτε και σε μαγαζάκια με ασιατικά προϊόντα. Εγώ το πήρα πριν αρκετό καιρό από το μαγαζάκι στο ebay όπου παίρνω τις βανίλιες μου (δείτε εδώ), και έχει κρατήσει πολύ καλά σε αεροστεγές βαζάκι. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιώ το γκάραμ μασάλα είναι στις κανονικές φακές μας, τις κλασικές φακές σούπα. Μισή κουταλίτσα δίνει ένα πολύ ωραίο άρωμα και μια κάπως διαφορετική διάσταση σε ένα παραδοσιακό πιάτο.
Όπως οι περισσότερες σούπες, έτσι και η σημερινή μας είναι ακόμα καλύτερη τη δεύτερη μέρα, όταν έχουν δέσει και βαθύνει οι γεύσεις.
Πρόσφατα δοκίμασα κόκκινες φακές και ενθουσιάστηκα με τη φίνα γεύση τους!
Με τόσο ωραία υλικά που χρησιμοποίησες είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο! Φιλιά!
Καλημέρα Ερμιόνη! Ευχαριστώ πολύ, είναι όντως ωραίος συνδυασμός με το γάλα καρύδας να κάνει τη διαφορά (μη μας ακούει μόνο ο “ανώνυμος” χαχα!).