Μακαρόνια Φούρνου με Λουκάνικο Κοτόπουλου και Applesauce
Όχι δεν τα έχω χάσει. Ακόμα. Και ναι, έβαλα applesauce στα μακαρόνια. Ένα αλλιώτικο mac ‘n’ cheese λοιπόν, με λουκάνικο από κοτόπουλο και σάλτσα μήλου. Δοκιμάστε το. Trust me.
Εδώ που τα λέμε και τα προηγούμενα mac ‘n’ cheese που έχω μοιραστεί είναι λίγο διαφορετικά από το κλασικό. Η παραδοσιακή συνταγή θέλει βρασμένα μακαρόνια να ανακατεύονται με μια υπέροχη μπεσαμέλ τυριού. Μερικές φορές ψήνονται μετά στο φούρνο με κρούστα από τυρί ή τυρί με τριμμένη ψίχα ψωμιού. Οι δικές μου συνταγές είναι βασισμένες μεν στην κλασική, αλλά έχω κάνει μεγάλες παρεμβάσεις˙ μια με μπεσαμέλ από κουνουπίδι (εδώ), μια με τορτελίνια και κολοκύθα (εδώ), και μια με νιόκι, κολοκύθα και γκοργκονζόλα (εδώ).
Πριν λίγο καιρό χάζευα εικόνες applesauce στο Pinterest και έπεσα πάνω σε μια συνταγή για mac ‘n’ cheese που είχε στα υλικά τη σάλτσα αυτή. Το να πω ότι καρφώθηκε η ιδέα στο μυαλό μου είναι λίγο. Αμέσως μπήκε στο πρόγραμμα μιας και είχα τη σάλτσα έτοιμη από πρόσφατη ανάρτηση. Για πότε το πιάτο μαγειρεύτηκε, φωτογραφήθηκε και φαγώθηκε… Να ‘ταν κι άλλο.
Η γεύση της applesauce είναι πολύ διακριτική, δίνοντας απλά μια ελαφριά γλυκάδα και ένα άρωμα στο φαγητό, από αυτά που σε κάνουν να αναρωτηθείς «μα τι έχει μέσα;». Το λουκάνικο από κοτόπουλο ταιριάζει πολύ, και επειδή έχει και αυτό λεπτεπίλεπτη γεύση δένει υπέροχα. Το τσένταρ φυσικά με το μήλο είναι καλοί φίλοι, και ως τυρί έχει ούτως ή άλλως πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα mac ‘n’ cheese. Με τέτοιους συνδυασμούς λοιπόν, πως να μην είναι νόστιμο;
Είμαι πολύ περίεργη για τη γεύση του και επειδή θέλω να δοκιμάζω το βάζω στα υπόψιν.
Ωραία, περιμένω τις εντυπώσεις σου! Νομίζω πολλοί μπορεί να το “φοβηθούν” αλλά πραγματικά δεν ξενίζει στον ουρανίσκο. Ο Μίστερ έφαγε το μισό ταψί, αυτό τα λέει όλα! Ευχαριστώ για το σχόλιο!
Επειδή σε εμπιστεύομαι και επειδή μου αρέσουν πολύ αυτά τα εναλλακτικά πιάτα που μας παρουσιάζεις, εννοείται ότι μετά χαράς θα δοκίμαζα το πιάτο σου!
Πολύ ιδιαίτερο!
Σ’ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Με χαροποιεί πολύ που το λες αυτό!