Αλμυρά Μάφινς με Τσένταρ, Λιαστή Ντομάτα και Κουκουνάρι
Ένα μάφιν αφράτο, φουσκωτό και γευστικότατο με κομματάκια λιαστής ντομάτας και ώριμο τυρί τσένταρ, πασπαλισμένο με κουκουναρόσπορο. Δοκιμάστε το ζεστό με λίγο βούτυρο...
Προχθές συνειδητοποίησα πως έχω δυο κατηγορίες στο μπλογκ χωρίς καμία συνταγή μέσα! Σοκ! Η μια είναι η «ψωμιά, ζύμες και αλμυρά κέικ» και η άλλη είναι η «ροφήματα και ποτά». Από τον Οκτώβρη που έχει βγει «στον αέρα» το The Foodie Corner, ε δε δικαιολογείται τέτοια παράβλεψη. Βάλθηκα λοιπόν να επανορθώσω όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
Ξεκινάω με αυτά τα αλμυρά μάφινς λοιπόν. Μου αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικ και τα quickbreads, τα ψωμιά δηλαδή που δεν χρειάζονται ζύμωμα και μαγιά. Αν έχουν και μπόλικο τυράκι δε… ακόμα καλύτερα. Τα συγκεκριμένα έχουν αρκετά υλικά, αλλά είναι από τα λίγα που έχω δοκιμάσει που έχουν βγει τρυφερά και μαλακά στο εσωτερικό τους. Τα μυρωδικά και το τυρί μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε έμπνευση ή ό,τι έχουμε στο ψυγείο. Χωράει πολύ φαντασία νομίζω αυτό το μάφιν, και προσφέρεται σαν καλή βάση για πειραματισμούς. Αρκεί να μας πείτε τι δοκιμάσατε για να παίρνουμε ιδέες!
Τα μάφινς μπορούμε να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές κουτί για μερικές μέρες, ή στο ψυγείο για λίγο περισσότερες, ή στην κατάψυξη για αρκετό καιρό. Λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνονται σαν καινούργια (χωρίς να χρειαστεί να τα ξεπαγώσουμε πρώτα). Να σας πω την αλήθεια εγώ τα προτιμώ ούτως ή άλλως ζεστά, με λίγο φρέσκο βούτυρο να λιώνει από πάνω. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τρώγονται σαν σνακ μόνα τους, σαν συνοδευτικά με το φαγητό (αντί για ψωμί) ή ακόμα και για πρωινό με λίγο ζαμπόν ή ένα αυγό.
Με τις ποσότητες αυτές τα μάφινς βγαίνουν αρκετά μεγάλα. Χρησιμοποίησα δυο φόρμες των έξι θέσεων, αλλά χρειάστηκα και άλλες δυο ατομικές σιλικόνης γιατί μου περίσσεψε μείγμα. Γεμίζουμε πολύ τις θήκες˙ δεν έχουμε πρόβλημα διότι το μείγμα είναι αρκετά πηχτό και σταθερό, οπότε δεν ξεχειλίζουν στο ψήσιμο. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να φτιάξετε περισσότερα μικρότερης δόσης (με προσοχή στο χρόνο ψησίματος).
Πολύ καιρό Ελένη μου έχω να περάσω από τη γωνιά σου και βλέπω πολλά νόστιμα καινούργια και όπως πάντα η περιγραφή με λεπτομέρεια και χιούμορ…..θα τα φτιάξω σύντομα και θα τα ξαναπούμε!Καλό συνέχεια!
Καλή συνέχεια” ήθελα να γράψω …όλα γρήγορα γρήγορα…σκοντάφτω
Που είσαι βρε Λένα; Μας έλειψες! Καλό κουράγιο με τα τρεξίματα!
Το κρατάω γιατί μου αρέσει! Και μη πανικοβάλλεστε! Έχεις τόσα όμορφα και λαχταριστά πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτεί γιατί δεν έχεις μια κατηγορία γεμάτη!Σε φιλώ:*
Είσαι πολύ γλυκιά, σ’ευχαριστώ! 🙂
Φοβερή συνταγή!! Την κάνω σε φόρμα για κέικ και ψήνω λίγο παραπάνω απο 40 λεπτά. Πεντανόστιμη!
Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα! Χαίρομαι που σου αρέσει!