Μπράουνις με Μπισκότο Καραμέλας
Φανταστείτε λίγο. Μπράουνις. Ελαφρώς τραγανή κρούστα και μαστιχωτό, βαθιά σοκολατένιο εσωτερικό. Κομμάτια μπισκότου με καραμέλα κρυμμένα στο κέντρο. Να συνεχίσω ή καταλάβατε;
Να ξεκινήσω λέγοντας πως αυτά τα μπράουνις πλέον μπορώ να τα κάνω και στον ύπνο μου. Είναι έτσι κι αλλιώς πανεύκολα, αλλά έχοντας φτιάξει γύρω στις 200 μεριδούλες για το Food4Good νομίζω ότι μάλλον έγιναν ειδικότης μου! Το σίγουρο είναι πως θα γίνουν το «go to» γλυκό μου όταν έχω τραπέζι ή είμαι καλεσμένη κάπου.
Προτείνω να τα φτιάξετε κι εσείς. Οκ, ίσως όχι σε τέτοια ποσότητα, αλλά ένα ταψάκι να το κάνετε. Πολύ πιθανό να το υιοθετήσετε για τις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει να ετοιμάσετε κάτι που δεν θέλει ούτε πολύ χρόνο ούτε πολύ προσπάθεια. Μη ξεχνάτε πως είναι και το World Baking Day την Κυριακή!
Το πόσο μαστιχωτά ή κεϊκοειδή θα γίνουν, εξαρτάται από το πόση ώρα τα αφήσετε να ψηθούν. Λίγο πολύ αυτό ισχύει για όλα τα μπράουνις. Λιγότερη ώρα σημαίνει πιο ρευστό εσωτερικό, περισσότερη ώρα σημαίνει κάτι πιο κοντά στο κέικ. Ο χρόνος της συνταγής εδώ μας δίνει ένα αποτέλεσμα περίπου στο ενδιάμεσο, με μαστιχωτή υφή, μαλακή και κάπως υγρή. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή όμως στον φούρνο σας, μήπως ψήνει πιο δυνατά ή πιο σιγά από τον δικό μου.
Τι άλλο να πω; Δε νομίζω πως χρειάζεται άλλο μπλα μπλα. Πάμε.
Ωωω!
Δείχνουν φοβερά!
Η προσθήκη του μπισκότου καραμέλας εμπνευσμένη!
Φιλιά
Ευχαριστώ Ερμιόνη! Μακάρι να το είχα σκεφτεί μόνη μου για το μπισκότο αλλά υπάρχουν αρκετές συνταγές στη διεθνή μπλογκόσφαιρα με διάφορες ενδιαφέρουσες προσθήκες 😉 Όρεξη να έχει κανείς να δοκιμάζει παραλλαγές!!