Εργαστήρι Φωτογραφίας και Styling Φαγητού – Χανιά, Απρίλης 2017
Σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο styling και τη φωτογραφία φαγητού; Έχετε κολλήσει και δεν βρίσκετε το προσωπικό σας στυλ; Θέλετε να περάσετε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στα βουνά του νομού Χανίων σε έναν αναπαλαιωμένο πέτρινο οικισμό; Διαβάστε παρακάτω!
Επιτέλους κάτι που σκέφτομαι χρόνια τώρα πραγματοποιείται! Από τότε που πήγα στο πρώτο μου εργαστήρι φωτογραφίας πριν 3 χρόνια μου έχει μπει η ιδέα να οργανώσω κάτι παρόμοιο εδώ. Το συζητούσα επί ώρες και με την μπλογκοφίλη μου Άρτεμις, η οποία έχει το ίδιο σαράκι. Τώρα πια ήρθε η σωστή στιγμή και αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε. Το καλοκαίρι σε άλλο εργαστήρι στην Ιταλία γνώρισα και το κατάλληλο άτομο που θα έρθει στη χώρα μας για να μοιραστεί τις γνώσεις και το ταλέντο της στο αντικείμενο αυτό. Είναι η υπέροχη Μπέττυ Λιού, φιναλίστ των βραβείων Saveur Blog Awards 2016. Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, με μεταδοτικότητα και πολύ αγάπη γι’αυτό που κάνει. Αν σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στη φωτογραφία, ή να εμπλουτίσετε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σας και να εξασκηθείτε, να εμπνευστείτε και να περάσετε όμορφα με μια παρέα που μοιράζεται το πάθος σας, ελάτε να πάμε μαζί στη Μηλιά, στα Χανιά της όμορφης Κρήτης!
Image by Betty Liu
Ακολουθεί στα Αγγλικά μια περιγραφή των θεμάτων που θα καλύψουμε. Καλό είναι να υπάρχει γνώση της αγγλικής γλώσσας διότι σε αυτή θα διεξαχθεί το σεμινάριο. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ερώτηση θα χαρώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Το email μου είναι στο τέλος της περιγραφής αλλά και στη σελίδα «Επικοινωνία».
Image by Betty Liu
Ελάτε να βολτάρουμε στην όμορφη φύση, και να στυλιζάρουμε, να φωτογραφίσουμε, και φυσικά να φάμε το ανεπανάληπτο φαγητό της Κρήτης!
Workshop highlights
Live Storytelling / We’ll put together beautifully styled food stories and demonstrate how we choose a shooting space, how we select props to fit the scene. We’ll talk through our thought process, including set up – examining natural light, crafting an environment, choosing props, managing time, and photographing from the ingredients to the process and finally, the finished plate. In addition to creating our own vignettes, we’ll be practicing our photojournalistic skills, documenting real action – we have a cooking lesson in our itinerary, so we’ll not only learn about Greek cuisine but also be able to put our skills to use.
Incorporating the Human Element / A huge part of our work is including the human element in our food stories. We’ll talk about how we accomplish this – what our setup looks like. We’ll have opportunities for you to capture those action shots that add so much life and movement to a photo.
Still Life / We’re going to take advantage of Crete’s amazing fresh seafood and produce and set up still lifes. It’ll be another opportunity to really examine our vignette – the set up, the light, and composition.
Lightroom demonstration & preset building / I cannot emphasize enough the importance of editing and therefore creating a consistent look – your personal style. Styling and light are important to building your style, but the editing is the last “stamp” you have to make that photo yours. We’ll sit down to a collective lightroom editing session, where we’ll talk about post-processing and how to develop your own preset to get the look you want consistently.
Photo lessons / Naturally, before we dive into styled scenes and shoots, we’ll cover the basics of photography to get you comfortable with manual mode (aperture, ISO, shutter speed). This is one of the very first lessons we’ll have so that you will feel prepared to continue the workshop and apply what you’ve learned in real time. The camera is but a tool, and once you master those techniques your attention can focus on styling, composition, light – making those decisions that make the photo truly yours.
Explore / We’ll be at Milia, a beautifully restored, self sustainable 17th century settlement, set in the gorgeous rugged landscapes of Crete. See above for more detail.
Marketing / We’ll have discussions on blogging, blog sponsorship, and how to navigate the murky waters of Instagram and create a consistent feed to showcase yourself and your brand. We’ll talk about how to get into the rhythm of blogging and our own experiences navigating through this world.
Workflow / We’ll go over workflow, from taking photos, backing up, and processing, to the blog post stage and I’ll give tips and tricks on how to speed this process up!!!
Feasting / Crete is famous for its gastronomy, with the traditional Cretan diet being the best model for the now famous Mediterranean diet. A major element of Cretan gastronomy is its social, lifestyle aspect, and that’s what we’re going to embrace at this workshop/retreat. Stress free and fun times with a table of abundant dishes, and glasses that are never empty.
Reflection / An important part of any design or artistic process is reflection and critique. We’ll showcase our work and encourage the camaraderie of collective critique, examining our personal preferences and what our eye is drawn towards. We’ll reflect on our work and by doing so, evolve our creative process and find inspiration from each other.
Workshop Details
Food Photography Retreat Crete, Greece
April 21-24
Chania, Greece
taught by Betty – hosted by Eleni and Artemis
Ticket Options:
Double Bed in Private Room – 1599 EUR SOLD OUT!
Single Bed in Shared Room – 1469 EUR SOLD OUT!
Included:
all lessons and discussions
3 nights lodging, 3 dinners, 2 lunches, breakfasts
welcome gifts
other drinks and bites during the workshop
activities / excursions
Not Included:
transportation to and from workshop
flights to Greece
*bring your DSLR and laptop if you wish to participate in photo and editing sessions
Register by emailing me at info [at] thefoodiecorner.gr to reserve your spot, or drop me a line if you have further questions! To book your place we require 50% initial payment, then the remainder by March 31st, 2017. Betty’s workshops have sold out extremely quickly in the past, and there are limited spots, so make sure to snag yours now!
Κανένα Σχόλιο