Μαύρος Χοίρος με Μανιτάρια, Μήλα και Κάστανα στο Slow Cooker
Ένα εκπληκτικό πιάτο, γιορτινό και ιδιαίτερο, με κρέας μαύρου χοίρου, μανιτάρια φρέσκα και αποξηραμένα, φιρίκια και κάστανα. Σιγομαγειρεύεται στο slow cooker και μας σπάει τη μύτη με το υπέροχο άρωμά του. Σερβίρουμε με πουρέ για να μην πάει χαμένη ούτε στάλα από την πεντανόστιμη σάλτσα!
Λίγα λόγια σήμερα. Όλοι τρέχουμε αυτές τις μέρες, είτε για το σουπερμάρκετ της τελευταίας στιγμής, τα δώρα που δεν έχουμε πάρει ακόμα για τους αγαπημένους μας, τις ετοιμασίες του σπιτιού για τον κόσμο που θα έρθει… Γενικά δεν είναι μέρες για χάζι στο ίντερνετ.
Ή είναι; Μήπως ψάχνετε ακόμα τι θα φτιάξετε για το γιορτινό τραπέζι; Σας έχω λύση. Αυτήν εδώ τη λύση, που είναι και γιορτινή και απίστευτα νόστιμη.
Η προετοιμασία αυτής της συνταγής δεν είναι δύσκολη, όπως άλλωστε με όλες οι συνταγές μου. Είναι όμως από αυτές που ενώ είναι για slow cooker έχουν μια κάποια διαδικασία. Με λίγα λόγια, έχουν σοτάρισμα. Συνήθως το βαριέμαι και το αποφεύγω. Αυτή τη φορά, επειδή πρόκειται και για πιο εορταστικό φαγητό, είπα να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να δώσω έστω αυτό το τακ παραπάνω. Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν τα πετάμε όλα στο δοχείο και γεια σας (όπως στις περισσότερες περιπτώσεις – τουλάχιστον για μένα!). Αξίζει όμως κάθε παραπάνω λεπτό προετοιμασίας!
Για την επιλογή του μαύρου χοίρου θα μιλήσουμε άλλη φορά με λεπτομέρεια, αλλά θα ήθελα να τον δοκιμάσετε. Υπάρχει πλέον σε κάποια κρεοπωλεία όπως και σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ. Ο δικός μου κρεοπώλης μου έδωσε κόντρα μπριζόλα για την περίπτωση αυτή, και ενώ δεν με απογοήτευσε σε νοστιμιά και υφή, θα ήθελα να το δοκιμάσω και με σπάλα η οποία γενικά είναι καλή κοπή για το slow cooker. Εξηγήστε στον δικό σας πως το κρέας θα μείνει γύρω στις 8 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά για να καταλάβει τι κομμάτι να σας δώσει, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Εννοείται πως η συνταγή γίνεται και με κανονικό χοιρινό.
Πάμε να δούμε τη συνταγή; Πρώτα όμως να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά! Το 2018 να μας φέρει υγεία και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!
Φαίνεται Πεντανόστιμο!
Θα το δοκιμάσω και θα σας πω!
Ευχαριστώ πολύ! Αναμένω νεότερα λοιπόν, καλή επιτυχία!!
Καλησπέρα σας! Το είχα φτιάξει πέρισυ στις γιορτές και είχε βγει πεντανόστιμο!
Ήθελα να ρωτήσω αν το έχετε φτιάξει ποτέ χωρίς να τσιγαρίσετε πρώτα το κρέας στο τηγάνι (να μπει δηλαδή κατευθείαν στο slow cooker με τα υπόλοιπα υλικά) ή αν πρτείνατε κάποιο άλλο κρέας για να παραλείψω το θεμά του τσιγαρίσματος!
Ευχαριστώ πολυ!
Ξέρω ότι η απάντηση αυτή είναι κάτι παραπάνω από καθυστερημένη, συγχωρέστε με, απλά η ζωή με έχει απομακρύνει από το blogging αυτόν τον καιρό. Για το τσιγάρισμα, όταν πρόκειται για κομμάτια κρέατος (και όχι κιμά πχ) είναι μια χαρά και χωρίς. Μερικοί ορκίζονται πως η γεύση είναι καλύτερη με το τσιγάρισμα, και ίσως έχουν δίκιο, αλλά μερικές φορές η ευκολία νικάει τις μικρές διαφορές στη γεύση. Εγώ θα έλεγα να πειραματιστείτε και με τους δυο τρόπους και να δείτε. Πάντως θα φάτε, δεν θα πάθει τίποτα το φαγητό. Απλά κάντε το πείραμα κάποια στιγμή που δεν θα είναι κ τόσο φοβερό να μην βγει απόλυτα τέλειο το φαί (όχι πχ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χαχααχ!). Μια μικρή σημείωση όμως για τον κιμά. Αυτός θέλει τσιγάρισμα αλλιώς βγαίνει νια νια 🙂 Καλή συνέχεια!