Ρεβίθια Σούπα στο Slow Cooker
Η σούπα αυτή δε χρειάζεται συστάσεις. Ένα φαγητάκι απλό, οικονομικό, θρεπτικό και νόστιμο. Η προετοιμασία του στο Slow Cooker το κάνει ακόμα πιο εύκολο, μιας και δε χρειάζεται καν να το έχουμε στο μυαλό μας όσο αυτό μαγειρεύεται.
Εγώ φτιάχνω τα ρεβίθια με ζωμό αντί σκέτο νερό, για πάρουν έξτρα νοστιμιά. Και χρησιμοποιώ μαγειρική σόδα μετά το μούλιασμα, γιατί ενώ λένε ότι δε χρειάζεται, εγώ έχω δει διαφορά στην υφή τους. Έχετε φάει ρεβίθια από κονσέρβα; Είναι απίστευτα μαλακά χωρίς να είναι λιωμένα, και η υφή τους είναι σχεδόν βουτυρένια. Με τη μέθοδο αυτή πετυχαίνω το πλησιέστερο αποτέλεσμα.
Συνήθως φτιάχνω μια μεγάλη ποσότητα και αυτά που περισσεύουν τα στραγγίζω, τα χωρίζω σε μερίδες της μιας κούπας, και τα καταψύχω σε σακουλάκια. Όποτε θέλω να φάω σαλάτα για κυρίως γεύμα τα ξεπαγώνω και τα προσθέτω και αυτά. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με τον τόνο, την καπνιστή πέστροφα, το μαρούλι, τη ρόκα, το νεαρό σπανάκι, τις κόκκινες πιπεριές, τα ντοματίνια κ.ά.
Σημείωση: Οι ποσότητες αυτές είναι για slow cooker χωρητικότητας 4 λίτρων (λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο δεν είναι θέμα). Αν το δικό σας είναι πολύ μεγαλύτερο (πάνω από 6 λίτρα, προτείνω να αυξήσετε τις ποσότητες των υλικών ή να δοκιμάσετε τα ρεβίθια νωρίτερα μιας και πιθανόν να γίνουν γρηγορότερα).
Πολύ ωραία ιδέα Ελένη αυτή με τα σακουλάκια στην κατάψυξη για μένα που κάνω διατροφή με όσπρια και συνδυασμούς οσπρίων τόσο με λαχανικά αλλά και με ζυμαρικά,νομίζω πως μου έδωσες τη λύση,η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν μέσα στις προτιμήσεις μου τα ρεβίθια σούπα, έτσι θα τα τιμώ νομίζω μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον ….. ανάλογα με την όρεξη που θα έχω είτε σαν σαλάτα είτε σαν φαγητό!
Τα όσπρια τα αγαπώ και εγώ πολύ, και η κατάψυξη είναι σωτήρια γιατί το μαγείρεμά τους δεν είναι ό,τι πιο βολικό για έναν πολυάσχολο άνθρωπο! Συνήθως φτιάχνω ή ρεβίθια ή μπαρμπούνια για το σκοπό αυτό, αλλά και τα μαυρομάτικα ή ακόμα και οι φακές θα ήταν σούπερ. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ο λιγοστός χώρος στον καταψύκτη!
Kαταπληκτική η ιδέα με τα σακουλάκια στην κατάψυξη…ευχαριστώ Ελένη θα με εξυπηρετήσει πολύ επειδή εργάζομαι και με τον τρόπο αυτόν θα έχω πάντα την σαλάτα που μου αρέσει ….τα ρεβίθια τα προτιμώ σαλάτα από σούπα,τα βρίσκω πιο γευστικά,επίσης θα δοκιμάσω να βάλω τη σόδα μετά το μούλιασμα όπως προτείνεις…θα σου πω μόλις τα φτιάξω!
Συγνώμη για το διπλό σχόλιο αλλά μου είχε βγάλει το πρωί αδύνατη υποβολή σχολίου…και το έγραψα δυο φορές με άλλα λόγια…συμβαίνουν αυτά στον διαδικτυακό κόσμο…
Ε τότε σε ευχαριστώ διπλά που το ξαναέγραψες! Πόσες φορές έχω εγκαταλείψει σχόλια που έγραφα όταν μου σπάσανε τα νεύρα κάτι τέτοια. Τώρα όποτε γράφω το κάνω και ένα copy πριν πατήσω send… για καλό και για κακό!
Από εδώ και πέρα μόνο copy…..πάλι στη δική σου γωνιά όπως θα κατάλαβες Ελένη,να διαλέξω συνταγές για το μενού της επόμενης εβδομάδας….μου αρέσει πολύ αυτή η λεπτομέρεια στις συνταγές σου,τα tips,φτάνει να τα πετύχω κι εγώ ώστε να είναι το ίδιο νόστιμα!
Σ’ευχαριστώ πολύ, πολύ χαίρομαι που ξαναήρθες! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πετύχεις όλα τέλεια. Και για οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαι, είτε σε σχόλιο είτε σε μέιλ!
To κρεμμυδι γιατι κομμενο στα 2?
Για να δώσει γεύση αλλά να μπορώ να το βγάλω μετά. Αν είναι να φαγωθούν τα ρεβίθια σαν σούπα, μπορεί να μπει και ψιλοκομμένο. Αν είναι να σουρωθούν για να φαγωθούν πχ σε σαλάτα, καλύτερα να βγει το κρεμμύδι στο τέλος.
Αν και παρέλειψα κάποια βήματα και πρόσθεσα φρέσκο Θυμάρι που λατρεύω, ήταν μακράν τα καλύτερα ρεβύθια που έχω φάει ! Λιώνουν στο στόμα !!
Μπράβο Ελένη . Εύκολο και τέλειο φαγητό!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Το φρέσκο θυμάρι ακούγεται υπέροχο! Έχω καιρό να φάω ρεβίθια, μου έδωσες ιδέα για αύριο. Ευχαριστώ για την “επίσκεψη”!
Μόλις τα έβαλα στον αργομάγειρα! θα τα βγάλω αύριο το πρωί, πρίν τη δουλειά για να πάρω και λίγα μαζί μου!
Τέλειο γεύμα για ταπεράκι στο γραφείο, χορταστικό και θρεπτικό! Ελπίζω να σας αρέσουν!