Αφράτο Κέικ Ταψιού Σοκολάτα με Αχλάδια
Ένα πανεύκολο κέικ σοκολάτας, πολύ αφράτο, με μια στρώση αχλάδια από κάτω. Ψήνεται σε ταψάκι ή πυρέξ, και το σερβίρουμε με σάλτσα fudge στιγμής.
Αυτό το κέικ το έχω στο μυαλό μου να το μοιραστώ μαζί σας από τότε που το The Foodie Corner ήταν στα σχέδια. Το είχα πρωτοφτιάξει για μια παρέα παιδιών πριν κάποια χρόνια, και το είχαν λατρέψει. Είναι πολύ αφράτο, τύπου sponge, όχι υπερβολικά γλυκό, και ο συνδυασμός του με το αχλάδι είναι υπέροχος (την αγάπη μου για τον συνδυασμό αυτό την είδατε και σε αυτό το κράμπλ με τζίντζερ!).
Η προετοιμασία του κέικ είναι πανεύκολη, αφού βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε πολυκόφτη/μούλτι (εγώ χρησιμοποίησα αυτό, με το μεγάλο δοχείο) και απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με τα αχλάδια. Η σάλτσα δε, είναι τόσο απλή και γρήγορη που θα την φτιάχνετε συχνά και για άλλα γλυκά ή παγωτά. Την είχα πρωτομοιραστεί στην ανάρτηση για αυτό το γλυκάκι με φυστικοβούτυρο. Ακόμα και με σκέτα ζεστά αχλάδια μπορείτε να τη σερβίρετε, για ένα επιδόρπιο στιγμής.
Τι άλλο να πω; Η φωτογραφία μάλλον μιλάει μόνη της.
Τι ωραία πράγματα φτιάχνουν τα χεράκια σου !!!!Μπράβο και πάλι μπράβο !!!Θα το φτιάξω και ‘γω.
Eυχαριστώ πολύ Λίνα! Περιμένω εντυπώσεις!
Το συνδυασμό σοκολάτα + αχλάδι τον έχω στα υπόψη για δοκιμή.
Πρέπει να είναι ιδιαίτερος αλλά νομίζω ότι θα μου αρέσει. Όντως η φωτογραφία μιλάει από μόνη της… προσωπικά με κάνει να εύχομαι να είχα αυτό το κομμάτι μπροστά μου. Και η εύκολη σάλτσα πραγματικά πολύ εύκολη, θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Φιλιά
Ευχαριστώ Ερμιόνη! Και εγώ νομίζω πως θα σου αρέσει ο συνδυασμός. Ανυπομονώ να δω τι θα σκεφτείς να φτιάξεις! Φιλιά πολλά