Αλευρόπιτα Ρεβυθάλευρου με Χθεσινά Φασολάκια Λαδερά
Μια αρωματική πίτα από ρεβυθάλευρο στην οποία μπορούμε να βάλουμε το περίσσευμα του χθεσινού μας λαδερού, ή άλλα μαγειρεμένα λαχανικά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και κινδυνεύουν να πάνε χαμένα. Εδώ βλέπουμε την πίτα με φασολάκια!
Δεν ήμουν σίγουρη πως να ονομάσω αυτή τη συνταγή. Πίτα ή φριττάτα; Θα μου πείτε μα γιατί φριττάτα, αφού δεν έχει αυγά! Ναι όντως. Δεν έχει ούτε ζυμαρικά σαν την πρωτότυπη εκδοχή της φριττάτας. Μοιάζουν όμως στο ότι ξεκινάς με μια βάση και της προσθέτεις ό,τι έχεις στο ψυγείο. Στην πίτα αντί για χτυπημένα αυγά βάζουμε μείγμα ρεβυθάλευρου με νερό. Το δίλημμα μου προέκυψε επειδή πολλές φορές στο Pinterest ή σε μπλογκς βλέπουμε τέτοιες πίτες με ονομασίες όπως vegan frittata κλπ.
Τελικά κατέληξα στην ονομασία «αλευρόπιτα» γιατί δεν θέλω να τη φτιάξει κανείς περιμένοντας πως θα φάει κάτι με γεύση φριττάτας. Η υφή έχει κάποιες ομοιότητες καθώς το εσωτερικό είναι κάπως ζουμερό, αλλά νομίζω δεν βοηθάει όταν δημιουργούμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για ένα φαγητό. Είναι κρίμα κάποιος να αντιπαθήσει ένα πεντανόστιμο πιάτο μόνο και μόνο επειδή του «έταξαν» κάτι άλλο.
Παρόλα αυτά διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για κάποια επόμενη εκδοχή, αφού πλέον έχω βρει μαύρο αλάτι (kala namak) που έχει θειάφι και λένε πως η γεύση του έχει μια ελαφριά «αυγουλίλα»! Δεν το είχα όταν έφτιαξα τη συνταγή αυτή αλλά τώρα θα πειραματιστώ περαιτέρω.
Προς το παρόν σας παρουσιάζω την Ρεβυθαλευρόπιτα! Τη δοκίμασα και με φασολάκια και με μπριάμ και ήταν πεντανόστιμη και με τα δυο. Είναι ένας τέλειος τρόπος να αξιοποιήσουμε υλικά που αλλιώς θα πήγαιναν χαμένα. Είμαι κατά της σπατάλης φαγητού όπως ξέρετε και πάντα ψάχνω συνταγές που μας βοηθάνε να βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να προστατέψουμε τον πλανήτη! Δείτε στις σημειώσεις κάποιες άλλες ιδέες για το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πίτα.
Κανένα Σχόλιο