Αρωματικό Κέικ Κολοκύθας με Επικάλυψη Τσίζκεϊκ
Ένα κέικ με φθινοπωρινά αρώματα και μια διαφορετική επικάλυψη που του δίνει ξεχωριστή όψη και έξτρα δόση γλύκας. Εύκολο στην προετοιμασία, και ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας.
Το κέικ αυτό είναι στην κατηγορία «γλυκών ψωμιών» όπως τα ονομάζουν οι Αμερικάνοι. Δεν είναι τόσο γλυκό όσο το κανονικό κέικ, δεν τρώγεται σαν επιδόρπιο ας πούμε, αλλά είναι ό,τι πρέπει για σνακ ή ακόμα και για πρωινό. Με δυο κουταλιές μόνο λάδι και καθόλου βούτυρο, είναι και πολύ ελαφρύ. Η επικάλυψη που θυμίζει ψημένο τσίζκεϊκ εξισορροπεί λίγο την έλλειψη γλύκας του κέικ. Αυτό είναι και το κομμάτι που αφήνω πάντα τελευταίο. Αλήθεια, εσείς τι τύπος είστε; Αφήνετε το καλύτερο τελευταίο, ή το τρώτε πρώτο πρώτο;
Εκτός από την πολύ νόστιμη γεύση, το κέικ αυτό είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία. Όπως τα περισσότερα sweet breads η διαδικασία είναι η αγαπημένη μου, ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, ανακατεύουμε τα στερεά, και τα ενώνουμε! Θέλει μόνο λίγο μιξεράκι ή γρήγορο χτύπημα με σύρμα για το μείγμα του τσίζκεϊκ, και για τη ζάχαρη με τα αυγά του κέικ. Εγώ χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ με το εξάρτημα του αυγοδάρτη, αλλά κι αυτό να μην είχα πιστεύω ότι με το χέρι θα γινόταν μια χαρά. Το κέικ κρατάει πολλές μέρες, αλλά μετά τη τρίτη νομίζω είναι καλύτερα να μείνει στο ψυγείο (ανάλογα και τη θερμοκρασία που έχετε σπίτι σας!).
Τον πουρέ κολοκύθας πιστεύω να τον έχετε ήδη στην κατάψυξη ύστερα από την ανάρτηση για τα Τορτελίνια Φούρνου με Κολοκύθα (εδώ) ή τα Νιόκι Ογκρατέν με Κολοκύθα, Μασκαρπόνε και Γκοργκονζόλα (εδώ) που έφτιαξα για το Cookisto. Αν όχι, δείτε τις δυο αυτές συνταγές για οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία του. Αξίζει να φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα πουρέ και να τον φυλάξετε στην κατάψυξη για τέτοιες περιπτώσεις.
Τα κέικ τα αγαπώ πολύ γιατί τρώγονται όλες τις ώρες και πάντα σου χαρίζουν μια αίσθηση ζεστασιάς. Αν σκεφτείς και ότι το cheesecake είναι από τα γλυκά που λατρεύω, καταλαβαίνεις πόσο μου άρεσε ο συνδυασμός σου! Υπέροχο κέικ πραγματικά!
Ευχαριστώ πολύ! Αν σου αρέσει το cheesecake να το δοκιμάσεις, δίνει πράγματι άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα. Θα μπορούσες να προσθέσεις την επικάλυψη αυτή φαντάζομαι σε οποιοδήποτε “βαρύ” κέικ, όπως πχ ένα banana bread!
Πάντα πρωτότυπες αναρτήσεις με ασυνήθιστες νοστιμιές…..να δούμε τι θα πρωτοφτιάξουμε τις φετινές γιορτές…..και ανήκω και στους ”λαίμαργους” τύπους αχ αυτή η ζυγαριά κλωτσιές που θα φάει πάλι…..
Λένα μου εγώ την έχω κρύψει τη ζυγαριά γιατί είμαστε τσακωμένες. Από το νέο χρόνο θα κοιτάξω μήπως φτιάξουμε τις σχέσεις μας 😉