24.11.2024
You can use WP menu builder to build menus

05.11.2013

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Οι μπατονέτες είναι από τα πλέον ρετρό σνακς για πάρτυ και μαζώξεις. Εμείς τις ανεβάζουμε "μια σκάλα" με λίγη μαύρη σοκολάτα.

Έχω πολύ θράσος που βάζω αυτή την ανάρτηση στις συνταγές. Ίσως να ταίριαζε καλύτερα στα tips, δεν ξέρω. Anyway, τι εδώ τι εκεί, σημασία έχει ότι είναι κάτι εύκολο και γρήγορο, και πάει με το ποτό που θα πιούν οι καλεσμένοι σας. Έχετε καιρό να φάτε μπατονέτα φαντάζομαι (και δε θέλω αστεία που σχετίζονται με αυτιά οκ;). Θυμόσαστε αυτό το περίεργο που τρως λίγο και είναι εντάξει, τραγανό, ωραίο, αλλά τρως άλλο λίγο και σου έρχεται μια μικρή έκρηξη αλμύρας; Εμένα η καλύτερή μου είναι όταν πετυχαίνω αυτές τις ξώφαλτσες κουκιδίτσες αλατιού. Φανταστείτε τώρα αυτό και στην ίδια μπουκίτσα σοκολάτα. Αλμυρό και γλυκό μαζί. Αχ. Το καλό δε με τη μαύρη σοκολάτα είναι ότι δεν μας χαλάει τη γεύση του ποτού (το ξέρατε ότι αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό του ουίσκι?). Γενικότερα προτιμώ τη γάλακτος, η θέση της κουβερτούρας για μένα είναι στα μάφινς και στις γκανάς, αλλά για κάποιο λόγο στη περίπτωση αυτή ταιριάζει καλύτερα.

Από ευκολία τι να πω. Σχεδόν ντρέπομαι να περιγράψω τη διαδικασία. Σχεδόν.

Από ποσότητες, φτιάξτε όσες μπατονέτες θέλετε για την περίσταση. Εγώ χρησιμοποίησα περίπου τα 3/4 από ένα μικρό πακετάκι, και 20 γραμμάρια σοκολάτα (μου έμεινε και λίγη). Αν θέλετε να κάνετε πολλές ξεκινήστε με 40 γρ. σοκολάτα και λιώστε κι άλλη αν χρειαστεί στη πορεία.

Υλικά

Μπατονέτες (τα αλμυρά στικς) ή πρέτζελ (τα μικρά τραγανά, όχι τα αμερικάνικα ψωμάκια)

Μαύρη σοκολάτα (εγώ χρησιμοποίησα κουβερτούρα)

Βήμα 1

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό γυάλινο ή πλαστικό μπολάκι και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανα 15 δευτερόλεπτα σταματάμε και ανακατεύουμε για να μη καεί. Εμένα για 20 γρ. μου πήρε 3x15" στην υψηλότερη ισχύ.

Βήμα 2

Στρώνουμε μια επίπεδη επιφάνεια με λαδόκολλα (εγώ χρησιμοποίησα το καπάκι από ένα μεταλλικό κουτί μπισκότων βουτύρου - δεν ξέρω γιατί, ένα πιάτο θα ήταν πιο λογικό). Βουτάμε μια μπατονέτα στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση, αφήνουμε να φύγει η περίσσια σοκολάτα, και ακουμπάμε τη μπατονέτα στη λαδόκολλα. Και επειδή η βούτα ενός μακρόστενου ξυλακίου σε μπολ με 20 γρ σοκολάτα δεν είναι εύκολη υπόθεση, το μυστικό είναι η σπάτουλα ή κάποιο άλλο επίπεδο εργαλείο κουζίνας. "Σηκώνουμε" λίγη σοκολάτα με τη σπάτουλα και κυλάμε το επάνω μισό της μπατονέτας σε αυτή. Τελοσπάντων εμένα κάπως έτσι με βόλεψε τελικά. Μπορεί εσείς να βρείτε πιο καλή μέθοδο!

Βήμα 3

Μόλις τελειώσουμε όσες μπατονέτες θέλουμε τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Από κει και ύστερα μένουν και σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός αν διαβάζετε αυτό το ποστ τον Αύγουστο). Γουάου, κατάφερα και έκανα αυτή τη διαδικασία να πάρει 3 βήματα! (ποια πολυλογία;)

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    lena
    06/11/2013

    Tέλειο και πολύ αναλυτικό γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!!θα είναι ότι πρέπει για πάρτυ στο σπίτι….μιας και με την κρίση μαζεύτηκαν οι περισσότεροι στα σπίτια για γιορτές και γενέθλια…έχει και τα καλά της η κρίση….έτσι για κοιτάμε και τα θετικά!

    • Απάντηση
      06/11/2013

      Πολύ σωστά! Είναι πράγματι πολύ πιο όμορφο ειδικά στις γιορτές να μαζεύεται ο κόσμος σε σπίτια αγαπημένων. Πιο άνετα, πιο χαλαρά, πιο οικονομικά και με πιο καλό φαγητό!