Blondies με Φυστικοβούτυρο και Λευκή Σοκολάτα
Έχετε ακουστά τα blondies; Είναι τα αδερφάκια των brownies. Δεν έχουν κακάο ή σοκολάτα, οπότε βγαίνουν «ξανθά» αντί για «καστανά». Στην εκδοχή αυτή το φυστικοβούτυρο τους χαρίζει ακόμα πιο χρυσαφένιο χρώμα, και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας δημιουργούν μια όμορφη διχρωμία.
Τα μπλόντις αυτά μοιάζουν σε υφή με τα μπράουνις, ειδικά εκείνα με το πιο υγρό και μαλακό εσωτερικό. Είναι κάπως τραγανά απ’ έξω, και λίγο μαστιχωτά μέσα. Έχουν έντονους καραμελένιους τόνους λόγω της καστανής ζάχαρης, αλλά το φυστικοβούτυρο είναι αυτό που κυριαρχεί και γίνεται υπέροχα αισθητό στον ουρανίσκο. Δεν είναι υπερβολική η γεύση του, αλλά αν δεν σας αρέσει καθόλου τότε θα έλεγα να επιλέξετε κάτι άλλο. Αν είστε έτσι κι έτσι όσο αφορά στο φυστικοβούτυρο γενικά, δώστε τους μια ευκαιρία μιας και η ζάχαρη του αλλάζει ελαφρώς τη γεύση.
Συντηρούνται για αρκετές μέρες, και μάλιστα μετά τη δεύτερη εγώ βρήκα ότι ήταν πιο νόστιμα. Ένα κουτί στρωμένο με λαδόκολλα είναι το καλύτερο δοχείο αποθήκευσης, και γενικά να προσέχετε που ακουμπάτε τα μπλόντις διότι είναι αρκετά λιπαρά λόγω του φυστικοβούτυρου.
Ιδανικό ταίρι για τα μπλόντις είναι ένα ποτήρι γάλα, κρύο ή και ζεστό. Για ένα πλήρες επιδόρπιο όμως μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό βανίλια, και ίσως λίγη σος καραμέλας. Προλαβαίνετε να τα φτιάξετε πριν αρχίσει η Σαρακοστή! Αλήθεια, πόσοι από εσάς νηστεύετε; Θα θέλατε περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές ή κυρίως νηστεύετε τη Μεγάλη Εβδομάδα;
Τα blondies είναι εδώ και καιρό στη λίστα με τις συνταγές που θέλω να κάνω! Από τη μια θέλω να τα δοκιμάσω, από την άλλη είναι αυτή η έλλειψη σοκολάτας που λίγο με τρενάρει!
Φαίνονται ωραία πάντως με ωραία υφή.
Σε καταλαβαίνω… εκεί που τα ανακατεύεις λες, μα να μη βάλω και λίγο κακάο; Το φυστικοβούτυρο όμως αναπληρώνει καλά το κενό. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να αντικαταστήσει τα κομμάτια λευκής με κάτι πιο σκούρο… best of both worlds?!