Εύκολη Μανιταρόσουπα στο Slow Cooker
Πανεύκολη νηστίσιμη σούπα στο slow cooker για τις τελευταίες κρύες μέρες! Από μανιτάρια πορτομπέλο, τα αγαπημένα μου.
Αυτή την εβδομάδα έβαλε ξανά κρύο! Αέρας και πολλή βροχή μπορεί να χάλασαν την Καθαρά Δευτέρα για τους επίδοξους πιλότους χαρταετών, αλλά εγώ δεν σας κρύβω πως τα ευχαριστήθηκα. Κι ας γίναμε παπιά με τον Westley κι ας γεμίσαμε τον τόπο λάσπες όταν γυρίσαμε από τις βόλτες μας. Λίγο ακόμα χειμώνα ρε παιδιά! (Κάποια στιγμή θα κάνω ένα round-up με όλες τις αναρτήσεις στις οποίες γκρινιάζω για τον καιρό…).
Λοιπόν. Μανιταρόσουπα. Πανεύκολη. Στο slow cooker. Χρησιμοποίησα μανιτάρια πορτομπέλο γιατί τα αγαπάω ιδιαίτερα, και γιατί μου είχαν περισσέψει από άλλη συνταγή (ναι, η συνταγή από τότε περιμένει να φωτογραφηθεί και να ανέβει). Κάλιο αργά. Οπότε να τη. Α, κάτι τελευταίο. Είναι βαθιά μανιταρένια η γεύση της σούπας, οπότε όσοι είστε «έτσι κι έτσι» με τα μανιτάρια αφήστε τη. Είναι για μανιταρολάβερς.
Στη φωτο θα τη δείτε λίγο πιο ανοιχτόχρωμη απ’ ό,τι είναι όταν βγει, επειδή πρόσθεσα γάλα για να την κάνω cream of mushroom soup. Για την νηστίσιμη εκδοχή την απολαμβάνουμε ως έχει, ή την περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου που της ταιριάζει. Αν δεν νηστεύουμε και τη θέλουμε λίγο πιο κρεμώδη και ελαφριά στη γεύση, της προσθέτουμε λίγο εβαπορέ, όσο μας ταιριάζει στον ουρανίσκο. Ξεκινάμε με μισή κούπα και συνεχίζουμε αν θέλουμε με λίγο παραπάνω. Εννοείται πως μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα. Έτσι γίνεται το σωστό “cream of” οποιασδήποτε σούπας!
Καλή Σαρακοστή σε όλους!
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Ευχαριστώ πολύ πολύ! Ελπίζω να δοκιμάσετε κάποια και να μου πείτε εντυπώσεις. Καλό τριήμερο!