Εύκολη, Ζεστή Λευκή Σοκολάτα Ρόφημα με Άρωμα Τριαντάφυλλο (συν εκδοχή για slow cooker)
Ζεστή σοκολάτα… μια «αγκαλιά» σε μια κούπα. Μας ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω ενώ συγχρόνως καλύπτει όποια επιθυμία μπορεί να έχουμε για κάτι γλυκό. Εδώ έχουμε ρόφημα λευκής σοκολάτας στο οποίο έχω προσθέσει ροδόνερο για υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλο.
Μπορεί οι μέρες να μην είναι τόσο παγωμένες όσο ήταν πριν λίγο καιρό, τα βράδια όμως έχουν μια ψύχρα και μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει την ώρα που χουχουλιάζουμε μπροστά στο τελευταίο επεισόδιο του This Is Us (από τις πιο αγαπημένες μου σειρές έβερ, την έχετε δει;).
Την συγκεκριμένη συνταγή την έκανα πρώτη φορά πέρυσι, όμως είχα χρησιμοποιήσει εκχύλισμα τριαντάφυλλο. Μια σταγόνα ήταν αρκετή και έδινε φανταστικό άρωμα. Φέτος όμως που ήρθε η ώρα να τελειοποιήσω τη συνταγή, με προβλημάτισε το ότι το εκχύλισμα δεν είναι κάτι που βρίσκει κανείς πολύ εύκολα. Υπάρχει σε ιντερνετικά καταστήματα με μπαχαρικά και είδη ζαχαροπλαστικής, όμως ήθελα ένα πιο προσβάσιμο υλικό μιας και είναι βασικό εδώ.
Δοκίμασα λοιπόν και λουκούμι τριαντάφυλλο. Έκοψα κομματάκια και τα έβαλα στο γάλα να λιώσουν μαζί με τη σοκολάτα. Αυτό αποδείχτηκε λίγο πιο δύσκολο από όσο περίμενα, τουλάχιστον στην εκδοχή των μικροκυμάτων, όπου δεν έλιωναν εύκολα. Στο slow cooker έλιωσαν μια χαρά φυσικά. Το κυριότερο όμως πρόβλημα με το λουκούμι ήταν πως για να δώσει αρκετό άρωμα χρειαζόταν ποσότητα τέτοια που παραγλύκαινε το ρόφημα.
Και εκεί που είχα απογοητευτεί, ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι η λύση είναι μπροστά στα μάτια μου. Κυριολεκτικά, εκεί στο δεύτερο ράφι στο ντουλάπι. Ροδόνερο! Το κλασικό, που βρίσκουμε σε όλα τα σουπερμάρκετ. Ήταν περίπου η εποχή που έκανα τις πρώτες δοκιμές της βασιλόπιτας (την δοκιμάσατε; Μην περιμένετε, φτιάξτε την σαν κέικ!) οπότε το ροδόνερο πήγαινε και ερχόταν στην κουζίνα. Μα πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα; Μια κουταλιά και η ζεστή μου σοκολάτα πήρε όλο το άρωμα που ήθελα χωρίς να γλυκάνει υπερβολικά.
Το ρόφημα αυτό το φτιάχνουμε με τρεις τρόπους, με ίδιες αναλογίες υλικών. Ο ένας είναι σε κατσαρολάκι ή μπρίκι, ο δεύτερος είναι στον φούρνο μικροκυμάτων, και ο τρίτος στο slow cooker (προτείνω αυτόν τον τρόπο για μεγαλύτερες ποσότητες – minimum 2 μερίδες για το 3.5λ, περισσότερες για μεγαλύτερες συσκευές). Ουσιαστικά ζεσταίνουμε το γάλα με τη σοκολάτα ώστε να λιώσει. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ίσως είναι από τις ευκολότερες συνταγές μου! Τέτοιος συνδυασμός όμως, δεν άξιζε δική του ανάρτηση;
Κανένα Σχόλιο