Εύκολο Παγωτό Φυστικοβούτυρο με Μπισκότο Σοκολάτας και Σάλτσα Μόκα
Εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, με γεύση φυστικοβούτυρο και κομμάτια από γεμιστά μπισκότα σοκολάτας. Απλή διαδικασία, με ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμα, και αποτέλεσμα χωρίς κρυστάλλους. Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με την βαθιά σοκολατένια σάλτσα μόκα με άρωμα καφέ, που φτιάχνουμε σε λίγα μόνο λεπτά.
Αγαπώ την παγωτομηχανή μου. Θεωρώ πως είναι απαραίτητη συσκευή, που δεν κοστίζει και πολλά χρήματα. Γιατί λοιπόν δεν την χρησιμοποιώ; Αχ. Η πονεμένη ιστορία της γεμάτης κατάψυξης. Ποτέ δεν έχω αρκετό χώρο να βάλω τον κάδο. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα.
Μέχρι να βρω άκρη με αυτό όμως, βρίσκω άλλους τρόπους να απολαύσω σπιτικό παγωτό. Ήδη φέτος μιλήσαμε για τα ατομικά γιαουρτοπαγωτάκια με ροδάκινο. Και έχω κι άλλα ατομικά παγωτάκια που περιμένουν τη σειρά τους να εμφανιστούν εδώ. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για αυτό εδώ το φυστικοβουτυρένιο παγωτό με κομμάτια μπισκότου σοκολάτας. Εύκολη προετοιμασία, απλά υλικά, υπέροχη γεύση, πλούσια και κρεμώδης υφή. Και χωρίς να χρειάζεται ανακάτεμα όσο παγώνει! Σερβίρουμε με αυτή την απολαυστική σάλτσα σοκολάτας με άρωμα και γεύση καφέ, που φτιάχνεται σε λίγα μόνο λεπτά. Η σάλτσα μόκα όπως την ονόμασα ταιριάζει και σε άλλα γλυκάκια, και πιστεύω η συνταγή θα σας βολέψει πολύ.
Όπως όλα τα σπιτικά παγωτά χωρίς μηχανή, το παγωτό αυτό γίνεται αρκετά σκληρό, χωρίς όμως να κάνει κρυστάλλους. Το μόνο που πρέπει να θυμηθούμε είναι να το βγάλουμε 10-20 λεπτάκια πριν το σερβίρισμα (ανάλογα την ποσότητα και την θερμοκρασία ατμόσφαιρας φυσικά) για να μαλακώσει λίγο.
Και κάτι βασικό. Το φυστικοβούτυρο στο παγωτό αυτό είναι 100% φυσικό. Η διαφορά στην υφή είναι μεγάλη, οπότε καλό θα ήταν να ψάξετε να βρείτε τέτοιο αντί για το κοινό φυσικοβούτυρο του εμπορίου. Το φυσικό αναγράφει ότι έχει μόνο φιστίκια, τίποτα άλλο, και στο επάνω μέρος του σχηματίζεται μια στρώση λαδιού που βγάζουν τα φιστίκια όταν πολτοποιούνται. Πως είναι το ταχίνι; Έτσι. Δεν έχω κάτι εναντίον του κοινού φυστικοβούτυρου, υπάρχει και αυτό στο ντουλάπι μου. Απλά νομίζω πως στην περίπτωση αυτή το λάδι του φυσικού βοηθάει την πλούσια και κρεμώδη υφή του παγωτού.
Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη η γεύση του παγωτού μας. Και σίγουρα από τις αγαπημένες μου. Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας γεύση;
Κανένα Σχόλιο