Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο)
Ένα φανταστικό και πανεύκολο τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο, με την ασύγκριτη γεύση των μπισκότων speculoos. Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό, αλήθεια.
Από τα καλύτερα τσίζκεϊκ που έχω φτιάξει, και έχω φάει, ποτέ. Μεγάλη δήλωση ε; Λοιπόν, πριν προχωρήσω πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένα μικρό κόλλημα. Το άλειμμα μπισκότων speculoos είναι δυσεύρετο. Υπάρχει σε μερικά καταστήματα με εισαγόμενα τρόφιμα αλλά είναι ακριβούτσικο. Η λύση; Το μεγάλο ιντερνετικό κατάστημα που έχει τα πάντα.
Ξέρω, είναι ενοχλητικό να ανοίγεις μια συνταγή και να βλέπεις υλικό που δεν υπάρχει στα μαγαζιά. Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ υλικά που είναι προσβάσιμα σε όλους, αλλά αυτή τη φορά δεν γινόταν αλλιώς. Το speculoos spread, ή αλλιώς cookie butter, ή αλλιώς biscoff spread είναι ένα άλειμμα που φτιάχνεται από αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια που καμιά φορά μας δίνουν με τον καφέ, και που ονομάζονται speculoos. Ξέρετε, αυτά τα σχεδόν καραμελένια, σκουρόχρωμα μπισκότα με αρώματα μπαχαρικών που κατάγονται από την Ολλανδία. Φανταστείτε μια κρέμα πηχτή, γλυκιά και μυρωδάτη με τη γεύση αυτών των μπισκότων! Τρώγεται και με το κουτάλι και είναι κολασμένη.
Παραγγείλτε λοιπόν ένα μεγάλο βάζο από αυτό το άλειμμα (η πιο διαδεδομένη μάρκα στην Ευρώπη νομίζω είναι η Lotus) και απολαύστε το σε αυτό το τσίζκεϊκ, ή πάνω σε ψωμί (είναι εκπληκτικό σε λαγάνα!), σε τσουρέκι, λιωμένο σαν σάλτσα σε παγωτό, ή όπως αλλιώς σας έρθει.
Αξίζει τον κόπο εκατό φορές, αλήθεια σας λέω.
Κανένα Σχόλιο