Ελαφριά Κρεμώδη Ζυμαρικά με Κοτόπουλο και Λιαστή Ντομάτα
Μια πολύ γρήγορη, ελαφριά και φίνα μακαρονάδα. Το κοτόπουλο την κάνει χορταστική, και η λιαστή ντομάτα δίνει την δική της ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο. Την κάνουμε κρεμώδη με μυστικό συστατικό που δεν μας φορτώνει θερμίδες.
Λατρεύω αυτή τη μακαρονάδα. Το μόνο που έχω να ψωνίσω για να την ετοιμάσω είναι το κοτόπουλο, μιας και τα υπόλοιπα υλικά τα έχω πάντα στο ντουλάπι μου. Αφήστε που πολύ πιθανό να έχω και φιλέτο κοτόπουλο στην κατάψυξη, στην οποία περίπτωση μπορώ χωρίς κανέναν προγραμματισμό και εντελώς τελευταία στιγμή να φτιάξω ένα εντυπωσιακό πιάτο. Τέτοιες συνταγές είναι πολύ χρησιμες να υπάρχουν στο ρεπερτόριό μας μιας και είναι ιδανικές για τις μεσοβδόμαδες βραδιές που μας μένει ελάχιστος χρόνος, ή τις μέρες εκείνες που ξαφνικά έχουμε επισκέψεις και δεν ξέρουμε τι να τους ταΐσουμε!
Έχετε δοκιμάσει ποτέ τον συνδυασμό λιαστής ντομάτας με κρέμα γάλακτος; Είναι απίστευτος. Εδώ όμως προτίμησα να κρατήσω το πιάτο ελαφρύ, οπότε χρησιμοποίησα ένα αντικατάστατο το οποίο τώρα τελευταία έχω αγαπήσει πολύ, γι’ αυτήν ακριβώς την ιδιότητά του. Αντικαθιστά πολύ καλά, σε πολλές περιπτώσεις, την αγαπημένη μου κρέμα γάλακτος. Μιλάω για το γνωστό, ταπεινό μας εβαπορέ. Μικρή δεν ήθελα ούτε να το βλέπω. Μεγάλωσα σε εποχές που ακόμα τα παιδιά έπιναν τέτοιο πράγμα το πρωί, διαλυμένο με νερό. Μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο που το σκέφτομαι. Ευτυχώς η Mrs D. ως Αγγλίδα το μισούσε όσο κι εγώ οπότε δεν υπήρχε καν στο σπίτι μας. Εκείνη την εποχή, αν ζητούσες γάλα στον καφέ σου, είτε σε σπίτι είτε σε καφετέρια, σου έφερναν εβαπορέ και δεν υπήρχε εναλλακτική. Και τσάι να ζητούσες, εκτός του ότι σε κοιτάγανε καλά καλά που ήθελες και γάλα μαζί (αυτό βέβαια ισχύει ακόμα κάποιες φορές), σου έβαζαν εβαπορέ. Αυτό απλά δεν γίνεται. Τσάι με εβαπορέ δεν γίνεται. Δεν γίνεται σας λέω.
Από τότε όμως έχω συμφιλιωθεί με το εβαπορέ. Σε βαθμό μάλιστα που έχω πάντα στο σπίτι (η μαμά μου δεν πιστεύει στα μάτια της όταν το βλέπει – για εκείνη η συμφιλίωση αργεί λίγο). Στο τσάι δε θα βάλω ποτέ των ποτών, αλλά στη μαγειρική και κάποιες φορές στη ζαχαροπλαστική έχει αποδειχθεί σύμμαχος. Έτσι κι εδώ, το εβαπορέ μας δίνει μια ωραία κρεμώδη υφή στη μακαρονάδα, χωρίς να φορτώνει τη σάλτσα με λιπαρά και θερμίδες. Το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικά ολόιδιο, αλλά αποτελεί πολύ νόστιμη εναλλακτική της κρέμας γάλακτος και δίνει έναν δικό του χαρακτήρα στη σάλτσα. Δοκιμάστε το και πείτε μου εντυπώσεις!
Κανένα Σχόλιο