21.12.2024
You can use WP menu builder to build menus

31.05.2021

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
2-4

Παγωμένη λιχουδιά με βάση τη μπανάνα, σε δυο εκδοχές. Μια με σκόνη cacao και μια με σμέουρα (φραμπουάζ). Με 4 μόνο υλικά έχουμε ένα παγωτό γευστικό και πανεύκολο!

Εύκολο Παγωτό Σοκολάτα ή Σμέουρο, με Βάση τη Μπανάνα (4 Υλικά) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A baking tin lined with baking paper, filled on one side with chocolate ice cream and on the other with raspberry. To the left of the tin sprinkled on the pink surface is some chopped sesame granola bar and to the right are some chopped dark chocolate and some frozen raspberries.

Πιθανό να ξέρετε πως η μπανάνα όταν είναι παγωμένη και τη χτυπάμε σε μπλέντερ γίνεται ένα φανταστικό κρεμώδες και νόστιμο παγωτό. Τρώγεται άνετα σκέτο απευθείας από τον κάδο του μπλέντερ (όχι εγώ, μια φίλη μου) αλλά αν θέλουμε μπορούμε και να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για να φτιάξουμε παγωτό με άλλες γεύσεις. Έχουμε υπόψη μας πως όσο πιο ώριμες οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκό το αποτέλεσμα. Οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα και το γλυκαντικό μας (ή το παραλείπουμε εντελώς).

Εύκολο Παγωτό Σοκολάτα ή Σμέουρο, με Βάση τη Μπανάνα (4 Υλικά) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A baking tin lined with baking paper, filled on one side with chocolate ice cream and on the other with raspberry. An old fashioned ice cream scoop is lying in the chocolate side with a scoop inside it. A scoop has been carved out on the raspberry side. To the left of the tin sprinkled on the pink surface is some chopped sesame granola bar and to the right are some chopped dark chocolate and some frozen raspberries.

Εδώ έφτιαξα δυο εκδοχές, μια με cacao (αν αναρωτιέστε γιατί το γράφω με αγγλικούς χαρακτήρες δείτε αυτό το άρθρο μου) και μια με σμέουρα (γνωστά και ως φραμπουάζ). Συνολικά έχουμε τέσσερα μόνο υλικά, και ενώ υπάρχει φυσικά μια αναμονή για την ψύξη, γενικά η συνταγή γίνεται εύκολα και γρήγορα. Μερικές ακόμα ιδέες για άλλες γεύσεις είναι το μάνγκο, το ροδάκινο, ο ανανάς, και έχω δει να φτιάχνουν τέτοιο παγωτό με βούτυρα ξηρών καρπών. Θα δοκιμάσω σίγουρα με φυστικοβούτυρο!

Εύκολο Παγωτό Σοκολάτα ή Σμέουρο, με Βάση τη Μπανάνα (4 Υλικά) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A baking tin lined with baking paper, filled on one side with chocolate ice cream and on the other with raspberry. Two cones with a scoop of ice cream inside are lying on each side on top of the respective flavours. To the left of the tin sprinkled on the pink surface is some chopped sesame granola bar and to the right are some chopped dark chocolate and some frozen raspberries.

Όπως γρήγορη θα είναι και η ανάρτηση αυτή σήμερα. Ταιριαστή με το παγωτό, και μετά τον καταιγισμό πληροφοριών της προηγούμενης εβδομάδας νομίζω ευπρόσδεκτη, σωστά;

Εύκολο Παγωτό Σοκολάτα ή Σμέουρο, με Βάση τη Μπανάνα (4 Υλικά) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A round metal cake tin on a pink surface. In the tin are two cones filled with ice cream, one raspberry and one chocolate, each sprinkled with extra raspberries and chopped chocolate.

Πάμε να δούμε το παγωτάκι μας.

Υλικά

450 γρ μπανάνα (περίπου 3 μεγάλες, ζυγισμένες καθαρισμένες)

240 ml (1 κούπα) γάλα καρύδας (από κονσέρβα, όχι το ρόφημα)

2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

50 γρ (περίπου 1/2 κούπα) σκόνη cacao - για την εκδοχή σοκολάτας

120 γρ (περίπου 1 κούπα) σμέουρα παγωμένα - για την εκδοχή με σμέουρα

γαρνιτούρα της επιλογής σας (εγώ έβαλα έξτρα σμέουρα, χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα και ψιλοκομμένο μαλακό παστέλι)

Βήμα 1

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε έναν δίσκο ή σε σακουλάκι κατάψυξης έτσι ώστε να μην ακουμπάνε. Τις καταψύχουμε αποβραδίς.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, τις παγωμένες μπανάνες και είτε τη σκόνη cacao είτε τα παγωμένα σμέουρα.

Βήμα 3

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες το μείγμα.

Βήμα 4

Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό όπως είναι από το μπλέντερ αν μας αρέσει κάπως μαλακό, ή μπορούμε να το μεταφέρουμε σε κατάλληλο δοχείο και να το αφήσουμε περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη να δέσει περισσότερο (βλ. σημειώσεις). Γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις:
-Η εκδοχή με το cacao ενδέχεται να είναι πιο ρευστή όταν τελειώσουμε το χτύπημα στο μπλέντερ. Αυτό είναι επειδή έχει λιγότερα παγωμένα υλικά. Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος της συσκευής μας και πόσο χρόνο θέλει να χτυπήσει το μείγμα.

-Όταν παγώσει το παγωτό η εκδοχή με σοκολάτα θα είναι πιο σκληρή, μάλλον λόγω του ότι έχει λιγότερο φρούτο. Οπότε προτείνω να μην τα βάλετε μαζί στο ίδιο δοχείο αφού θα χρειαστεί λίγα λεπτά αναμονής εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρισμα.

-Στις φωτο έχω βάλει χωνάκια αλλά τελικά προτίμησα το παγωτό χωρίς, αφού η γεύση τους επισκίαζε λίγο τη γεύση του παγωτού.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    Sofia
    08/06/2021

    Το έφτιαξα το σοκολατένιο, μου έτρεξαν τα σάλια από τις φωτογραφίες σου και πραγματικά πανευκολο και απολαυστικό. Αυτό που έφαγα πριν παγώσει μου έφερε στο μυαλό το φροστι από τα wendys!

    • Απάντηση
      09/06/2021

      Πω πωωω τι θυμήθηκες! Ναι όντως.. Αχ τα Wendy’s, πόσο junk αλλά πόσο νόστιμο junk, χαχαχαχαα! Ευχαριστώ για το σχόλιο Σοφία μου!