Εύκολο Παγωτό Σοκολάτα ή Σμέουρο, με Βάση τη Μπανάνα (4 Υλικά)
Παγωμένη λιχουδιά με βάση τη μπανάνα, σε δυο εκδοχές. Μια με σκόνη cacao και μια με σμέουρα (φραμπουάζ). Με 4 μόνο υλικά έχουμε ένα παγωτό γευστικό και πανεύκολο!
Πιθανό να ξέρετε πως η μπανάνα όταν είναι παγωμένη και τη χτυπάμε σε μπλέντερ γίνεται ένα φανταστικό κρεμώδες και νόστιμο παγωτό. Τρώγεται άνετα σκέτο απευθείας από τον κάδο του μπλέντερ (όχι εγώ, μια φίλη μου) αλλά αν θέλουμε μπορούμε και να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για να φτιάξουμε παγωτό με άλλες γεύσεις. Έχουμε υπόψη μας πως όσο πιο ώριμες οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκό το αποτέλεσμα. Οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα και το γλυκαντικό μας (ή το παραλείπουμε εντελώς).
Εδώ έφτιαξα δυο εκδοχές, μια με cacao (αν αναρωτιέστε γιατί το γράφω με αγγλικούς χαρακτήρες δείτε αυτό το άρθρο μου) και μια με σμέουρα (γνωστά και ως φραμπουάζ). Συνολικά έχουμε τέσσερα μόνο υλικά, και ενώ υπάρχει φυσικά μια αναμονή για την ψύξη, γενικά η συνταγή γίνεται εύκολα και γρήγορα. Μερικές ακόμα ιδέες για άλλες γεύσεις είναι το μάνγκο, το ροδάκινο, ο ανανάς, και έχω δει να φτιάχνουν τέτοιο παγωτό με βούτυρα ξηρών καρπών. Θα δοκιμάσω σίγουρα με φυστικοβούτυρο!
Όπως γρήγορη θα είναι και η ανάρτηση αυτή σήμερα. Ταιριαστή με το παγωτό, και μετά τον καταιγισμό πληροφοριών της προηγούμενης εβδομάδας νομίζω ευπρόσδεκτη, σωστά;
Πάμε να δούμε το παγωτάκι μας.
Το έφτιαξα το σοκολατένιο, μου έτρεξαν τα σάλια από τις φωτογραφίες σου και πραγματικά πανευκολο και απολαυστικό. Αυτό που έφαγα πριν παγώσει μου έφερε στο μυαλό το φροστι από τα wendys!
Πω πωωω τι θυμήθηκες! Ναι όντως.. Αχ τα Wendy’s, πόσο junk αλλά πόσο νόστιμο junk, χαχαχαχαα! Ευχαριστώ για το σχόλιο Σοφία μου!