Φιλέτο Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Μαγιονέζα, Τυλιγμένο σε Προσούτο
Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι, μαγιονέζα και γραβιέρα, τυλιγμένα με προσούτο και ψημένα στον φούρνο. Ένα ιδανικό μεσοβδόμαδο πιάτο, εύκολο, σχετικά γρήγορο και απίστευτα νόστιμο.
Για άλλη μια φορά ο χρόνος με προσπέρασε και είμαι απροετοίμαστη για τις γιορτινές μέρες που έρχονται! Κάθε χρόνο λέω Ελένη ξεκίνα νωρίς. Ελένη κάνε Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Νοέμβριο. Και κάθε χρόνο τρέχω τελευταία στιγμή, αφού έχουν πέσει απανωτές δουλειές (της τελευταίας στιγμής), και εκεί που νόμιζα ότι έχω χρόνο, δεν έχω ούτε λεπτό.
Γι’αυτό θα είμαι γρήγορη. Πάμε να δούμε αυτό το φαγητάκι που είναι από τα αγαπημένα μας με τον Μίστερ. Το φτιάχνω αρκετά συχνά, και εδώ και αρκετό καιρό λέω να το μοιραστώ μαζί σας (και επιτέλους το κάνω). Φιλέτα κοτόπουλο ψημένα με γιαούρτι, μαγιονέζα και γραβιέρα τυλιγμένα σε προσούτο. Είναι πανεύκολο πιάτο και αρκετά γρήγορο, και μάλιστα μπορείτε να ετοιμάσετε τα φιλέτα για ψήσιμο και να τα κρατήσετε στο ψυγείο στο ταψί τους μέχρι να έρθει η ώρα να μπουν στον φούρνο. Προτείνω να σερβίρετε το κοτόπουλο αυτό με πουρέ (εμείς έτσι το τρώμε) αλλά αν είστε σε φάση που δεν θέλετε έξτρα θερμίδες, μπορείτε κάλλιστα να το απολαύσετε με μια πράσινη σαλάτα. Το κρέας παραμένει ζουμερό λόγω του ότι καλύπτεται από το μείγμα γιαουρτιού μαγιονέζας και προστατεύεται από το προσούτο, ενώ το ίδιο το προσούτο κάνει μια υπέροχη κρούστα που σε σημεία είναι ονειρεμένα τραγανή. Πείνασα τώρα.
Μην ανησυχήσετε αν η εικόνα τους όταν τα ετοιμάσετε είναι κάτι λιγότερο από όμορφη. Χέρια χάλια, πάγκος μάλλον χάλια, φιλέτα τυλιγμένα όπως όπως… δεν πειράζει καθόλου. Μετά το ψήσιμο και θα φαίνονται πολύ πιο ωραία, και η γεύση τους θα σας πείσει πως –έτσι κι αλλιώς- η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο!
Κανένα Σχόλιο