Το Γιαουρτλού του Food4Good στο Φεστιβάλ Ευ Ζην
Ένα γιαουρτλού λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού χρησιμοποιήσαμε σάλτσα με λουκάνικο και πιπεριές αντί για το κεμπάπ. Κάτι σαν διασταύρωση γιαουρτλού με σπετζοφάι δηλαδή!
Πριν μερικές εβδομάδες έγινε το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Το φεστιβάλ αυτό, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του πέρσι, επανήλθε φέτος δριμύτερο. Πρόκειται για μια δράση της οποίας η οργάνωση γίνεται από την ομάδα Surfers for Life, και τα έσοδα της οποίας πηγαίνουν σε διάφορες οργανώσεις που στηρίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Φέτος τα έσοδα διατέθηκαν στον ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και στην ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων). Είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε κι εμείς, η ομάδα Food4Good, με την μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση! Να μαγειρέψουμε γύρω στις 10.000 μερίδες φαγητό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια από τις συναντήσεις που κάναμε για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της δράσης, όπου η πλήρης συνειδητοποίηση για το μέγεθος του εγχειρήματος ήρθε μόλις βάλαμε κάτω τις ποσότητες των υλικών που θα χρειαζόμασταν… Μετά από λίγα λεπτά νευρικού γέλιου πιάσαμε τη σοβαρή δουλειά, και το αποτέλεσμα; Ένας εκπληκτικός μπουφές, πολλά ικανοποιημένα στομάχια και πολύ κέφι! Όλα πήγαν απίστευτα ομαλά, και το Φεστιβάλ συγκέντρωσε πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά. Νιώθω πολύ περήφανη που η ομάδα μας και όλοι οι φοβεροί φίλοι foodies που την πλαισίωσαν, παίξαμε έναν ρόλο στην φοβερή αυτή επιτυχία.
Η ομάδα που μαγείρεψε το γιαουρτλού ήταν υπέροχη! Ευχαριστώ Κατερίνα, Έφη, Λευτέρη, Μαρίνα και Χρήστο!
Όλα αυτά δεν θα γίνονταν φυσικά χωρίς τα υλικά μας! Και ευτυχώς είχαμε πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες που στήριξαν την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τις εταιρίες Μέλι Αττική, ΓΙΩΤΗΣ -FYTRO, Creta Farms Greece, Farmers Republic, ΦΑΓΕ Total, ΑΒ Βασιλόπουλος, Maggi Greece, Symphonia Ltd., stokarotsi.gr, ΔήΜηΤρΑς γΑίΑ, Simply Greek, Κωσταρέλος τυροκομικά, Κρεοπωλείο Παπούλιας και Κρεοπωλείο Λόγος, INTERTRADE HELLAS A.B.E.E, Xαλβαδοποιΐα Μαραθώνος.
Διάβασες τη σκέψη μου σήμερα….. θα το κάνω για την αποψινή βραδιά! Μα τι γιαουρτλού φοβερό είναι αυτό! Και τι όμορφα που ήταν όλα! Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ευκαιρία που μου δώσατε να συμμετέχω! Φιλιά Ελένη μου!
Έφη μου εμείς σε ευχαριστούμε! Η βοήθεια η δικιά σου και των κοριτσιών ήταν ανεκτίμητη. Εκτός αυτού χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα και από κοντά! Το γιαουρτλού το έφτιαξα πάλι κι εγώ για τη φωτογραφία και έφαγα σχεδόν όλο αυτό που βλέπεις!
Να χωθώ στην οθόνη μου θέλω να το φάω χαχα Πολύ νόστιμο και εύκολο να γίνει! Φιλάκια^^
Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι πανεύκολο και απίστευτα νόστιμο κι ας έχει λίγα και απλά υλικά!
Τελειο ακουγεται! Θα δοκιμαστει λιαν συντομως!
Ευχαριστώ Μαρίνα! 🙂
Άσε Ελένη γιατί πολύ στενοχωρήθηκα που δεν το δοκίμασα.
Βλέπεις οι μικρές κυρίες έκλαιγαν και μισοκοιμόντουσαν οπότε φύγαμε εσπευσμένα.
Τι καλά έκανες που ανέβασες τη συνταγή! Ειδικά για αυτό το πιάτο άκουσα τα καλυτερότερα!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητάκι, ιδανικό για μεσοβδόμαδο μαγείρεμα. Γίνεται και ωραία σάλτσα για μακαρόνια!
Ήταν πολύ όμορφα και μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαστε επαγγελματίες και για μένα τουλάχιστον ήταν η πρώτη φορά που μαγείρεψα για τόσο πολύ κόσμο! Ευχαριστούμε πολύ και τους χορηγούς των προιόντων που συνεισέφεραν σ’αυτό το σκοπό! Φιλιά πολλά!
Ευχαριστούμε Κατερίνα για την πολύτιμη βοήθειά σου και σε αυτό το Food4Good! Φιλιά!